FRI FRÅN REKLAM

lördag 1 oktober 2011

Tips V75 Solvalla 11-10-01

V75-1

”M.S.” favorit på nytt

En favorit i fara, påstods det från flera håll men Mellby Sambuca bara dansade undan i ledningen och vann på rekordtiden 1.11,4 när han tog sin sjätte raka seger! Nu är motståndet tuffare men Nantucket (spår 8) och Pitch Command (spår 7)
har fått grymma lägen.
5 Mellby Sambuca tävlade barfota senast och den sexårige From Above-sonen vann i överlägsen stil, fem längder före Harry Haythrow och Jackal Face. Segern var den fjärde raka i V75 och valacken har tjänat 590 000 kronor i år, så nu är han egentligen i ”Silver”. Seger på lördag ger vittring på ”Guld”.
8 Nantucket har verkligen otur med spåren i rikstoton och i de sju senaste starterna har femåringen haft 10-11-10-10-11-5-8. Trots det har femåringen efter Viking Kronos tagit fyra segrar, den senaste i enkel stil i V75 på Bollnäs efter tidig ledning och 1.14,3 sista varvet.
7 Pitch Command fungerade inte alls senast i V75 på Åby och var bland de sista i mål efter ett tufft lopp i dödens och ledning ett och ett halvt varv från mål när Juggle Face vann i överlägsen stil. Gången före var femåringen efter Scarlet Knight riktigt vass vid V75-vinsten på Åby, det efter ett offensivt upplägg.
9 Ewe Palema var trea i V75 på Jägersro efter ett piggt avslut när Mellby Sambuca vann efter en ryggresa på Growup och fritt 150 kvar. Femåringen efter Adam Hall visade fortsatt fin form senast vid spetsvinst före en tapper Mills You Love. Rygg på Harry Haythrow och osäkre Nash As är negativt.
Loppets rysare är 9 Ewe Palema.
V75-2
Mack Pointer vinner igen
När fyra av de åtta hästarna med framspår galopperade blev det ”sesam öppna dig” för Mack
Pointer från spår elva och sexåringen kunde överta ledningen och vinna lätt över sprinterdistans. Nu fick Veijo Heiskanens stjärna spår elva igen – och nu är distansen 2140 meter...
11 Mack Pointer är stark, oöm och segersugen vilket han visat i fyra raka V75-lopp genom tre segrar och en andraplats. Veijo menar att hästen är lika bra om inte bättre bakifrån än i ledningen. Valacken har tjänat 400 000 kronor på de fyra senaste loppen, han bär sina pengar.
3 Jaguar Broline V75-vann via open stretch senast på Åby (1.12,8 sista 600) och Per Lennartssons femåring har verkligen tänt till med barfotabalans. Hästen är ingen raket ut men han fick tredje utvändigt senast han hade spår tre (volt).
7 Ariel Boko kvalade in till finalen i Stochampionatet (Tamla Celeber vann) och var där sexa. Hon var sedan duktig i V64 som trea efter positionsproblem, bara så där som tvåa på Bergsåker men i starten efter vann fyraåringen i V75.
Då tävlade hon barfota runt om.
5 Daro Later har två V75-vinster på slutet, båda gångerna med Ulf Eriksson i sulkyn – och segrarna har tagits via open stretch (Skellefteå) och sen lucka (Bollnäs). Fyraåringen är väldigt speedig och får Åke Svanstedts häst en resa på rulle kan han växla detta fält sista 100 meterna.
4 Igloo Skift är en Per Lennartson-häst som körts av amatören Mats Holmstedt i de två senaste loppen (tvåa och V75-femma). Har fin form och tiden 1.13,6/2140a senast var rekord.
Loppets rysare är 4 Igloo Skift. VINNARE 6 .Niagara F.H.

V75-3
 Många tänkbara vinnare
En riktig häftig final i ”Guld” och för oss är Joke Face given tipsetta efter segrarna i Sundsvall
Open Trot och EM för femåringar, men detta är en riktigt tuff final med fem sex tänkbara vinnare. Iceland är på ”g” igen, Timetosaygoodbye håller på att krypa ur skinnet av friskhet, Global Investment är inne i sin årstid och Beanie M.M. är en riktig kassapjäs!
6 Joke Face har ett tufft utgångsläge och invändige Iceland med Örjan Kihlström satsar kanske på spets, men Lutfi Kolgjinis stjärna slog Iceland trots betydligt svårare resa på Bergsåker. Femåringen var då femstjärnig vid segern. Han vann också på ett bra sätt i V75 senast på Åby före franske Sancho du Glay.
5 Iceland har tjänat närmare 1,8 miljoner kronor i år (bara Joke Face är värre med sina dryga 2,4 miljoner), det på 16 starter. Den sjuårige Scarlet Knight-sonen vann Elitloppet i fjol och har fortsatt att leverera i år trots en tung start. Senast ute i Åbys Stora Pris som nolla och trea.
4 Timetosaygoodbye har vunnit tre lopp på de fem senaste starterna och den tidigare icke-vinnaren har blivit en segrare i händerna på Catarina Lundström. Åttaåringen V75-vann i ”Guld” på Jägersro på rekordtiden 1.10,7/1640 efter ett vasst upplopp. Senast spetsade han och var överlägsen i mål.
9 Beanie M.M. har rygg på Oracle/Dig for Dollars och kan få en hygglig position, men Morten
Waages åttaårige hingst efter Scarlet Knight är bäst med tätkänning, helst ledningen. Han vann senast från spets på 1.11,9. Och, han var bra i Sundsvall Open Trot och Hugo Åbergs trots ”nollorna”.
Loppets rysare är 1 Oracle.

V75-4

 Segerrike Oolong tipsetta
Tio fyraåringar, treårige Fritiof Piraten (missade nå Kriteriet) och sjuåringe Choko Coco är med i denna final för lägsta klassen. Bäst av dem alla är segerrike Oolong. Stallkamraten Velten Ovambo, V75-vinnaren Dante Sund, spårförloraren Mugger M.M. och Odd Fellow är värst emot.
5 Oolong har fyra segrar på sex starter, därav tre i rad. Han V64-vann senast från dödens (sista varvet) på ledande Simb Catcher när Örjan Kihlström måttade in fullträffen. Hästen är ingen värmningsvinnare men löphuvud och kapacitet för klassen har han. Spår fem bakom bilen är helt perfekt.
8 Mugger M.M. kan öppna snabbt och vågar Torbjörn Jansson trycka iväg från start kan det
bli en hygglig position eftersom det inte finns så många startkanoner invändigt. Hästen kan
oerhört mycket och var senast ute mot Kaffir Face men galopperade då bort sig (spelad till 48 för tian).
1 Odd Fellow travade sista 900 i tredjespår vid V64-segern senast och slutvarvet klockades till 1.12,4. Per Lennartssons valack har hävdat sig bra från svåra lägen. Vid V75-segern i Skellefteå fick han dock allt serverat. Hästen är mer stark än snabb, så spår ett kan bli en fälla. Bäst med barfotabalans.
6 Dante Sund tog fyra raka segrar, bland annat en i V75, i Henrik Larssons regi och med broder Fredrik i sulkyn. Senast galopp i Gävle, då med Ulf Ohlsson. Enjoy Lavec-sonen är en fighter och är tillräckligt bra för att kunna segerstridadå han är snabb ut. Ulf kör igen, jagar revansch.
Loppets rysare är 8 Mugger M.M.

V75-5

 Dags för seger nummer åtta
Visst känns Global Midnight som en undantagshäst, ett sto med Ina Scot-stuk eftersom hon
verkar oslagbar. Fyraåringen har sju raka segrar med Åke Svanstedt och är obesegrad. Perfekt läge, offensivt upplägg och seger nummer åtta.
3 Global Midnight vann senast på Axevalla i sin comeback efter en och en halv månads tävlingsvila, det före Conrads Linsan och Ester Zonett (175 000 kronor in till stall Svanstedt efter den trippeln). Åke anser att Ganymede-dottern är en häst utöver det vanliga.
12 Conrads Linsan var senast tvåa bakom stallkamraten Global Midnight, det från liknande
läge som nu. Då som nu kör Anders Svanstedt, en kille som kommer att bli bättre än pappa Åke som kusk. Sexåringen har fem segrar i år på tio starter, 24 gånger bland de tre på 34 lopp.
11 Ester Zonett närmar sig en halv miljon i år och den sexåriga dottern efter Pine Chip har
vunnit V75-lopp i år med Per Lennartsson. Hon är härdad i tuff omgivning och har kapacitet att överraska från tillägg om tempot blir tufft och favoriten har en mindre bra dag.
5 Platinium Shine vann senast före en så pass bra häst som Madamacristina COF, det med en längd på rekordtiden 1.12,4/1640a. Femåringen efter Viking Kronos har två raka segrar, före det tvåa på 1.13 blankt över 2140a bakom Staro Divine.
Inte lika tufft nu, bortsett från ”Globalen”.
Loppets rysare är 5 Platinium Shine.

V75-6
 
 Bagley är vårt drag
Fem (!) av de tolv finalisterna kommer från stall Svanstedt men det är långt ifrån säkert att Åke har vinnaren i detta häftiga ”Silver”-race. Han väljer att köra Classic Tile men vi tror mer på Lutfi Kolgjinis Kaffir Face och vårt vinnardrag Bagley. Se upp med Womanizer!
5 Bagley var ytterst nära att speeda ner en till synes överlägsen Kaffir Face senast men nådde inte riktigt fram som tvåa efter 1.09,7 sista 800, knappt ett huvud efter ”Kaffiren”. Örjan Kihlström kör igen och nu vet han vad han har i tömmarna. Sexåringen är segerrik, perfekt läge.
12 Nahar har sämsta läget men Per Lennartssons klassklättrare är ingen raket ut, så bakspåret är ingen katastrof men distansen 2140 meter känns som mycket kort, om det nu inte blir hårt tempo i loppet. Har tre raka segrar och Love You-sonen har ett löphuvud utöver det vanliga.
9 Classic Tile är klart på ”g” och han avslutade vasst senast som femma efter att ha blivit störd. Hästen är Åke Svanstedts val före Youpie (Jorma Kontio), Indigo Broline (Carl-Erik Lindblom), Voodoo Hornline (Ulf Eriksson) och Conrads Garland (Erik Adielsson).
6 Kaffir Face forcerades till ledningen senast, öppnade 1.11,9/500 och 1.13,2 på varvet. Han stack i sista sväng men höll på att bli besegrad av Bagley. Segertiden 1.12,7/2140a var helt ok. Nu är läget besvärligt och det ”luktar” dödens lång
väg på startsnabbe El Sueco.
2 El Sueco har imponerat i två raka V75-segrar, den ena från vinnarhålet, den andra från spets. Sexåringen följer startbilen, spetskandidat.
Loppets rysare är 1 Youpie.

V75-7

Vasst startfält över 1640
Oj, oj, oj – Mathilde Tröjborg mot Tamla Celeber, båda med bakspår och mot flera fartmonster med framspår över hetsigt sköna 1640 meter! I detta fina startfält återfinns en av våra favoriter, nämligen Yucca Boko, en sexårig Timo Nurmoshäst
som körs med ackuratess av Ulf Ohlsson.
4 Yucca Boko vann senast på rekordtiden 1.10,7/1640a på Bergsåker i slutet av augusti, det före Dileva Käll (hals efter) och Calamara Donna. Tiden var lika med banrekord, en tiondel snabbare är Year In Reviews tidigare rekordnotering. Hon har tre segrar på de fyra senaste starterna.
9 Mathilde Tröjborg har fem segrar i svit efter en något skral inledning på året. Hon har dominerat i Stoeliten och vunnit flera V75-lopp. Nu har hon rygg på Muscles G.T. och Dileva Käll, så allt talar för en bra resa i draget. Sjuåringen vann senast från spets på Åby efter ett vasst avslut.
10 Tamla Celeber var enda stoet i Derbyt och skulle hon och Örjan Kihlström speeda ner
Yucca Boko är det en härlig revansch för det som hände i Derbyt då Ohlsson kraftigt störde
Tamla Celeber. Roger Walmanns fyraåring gör en mycket intressant start i denna omgivning,
över kort distans och från bakspår.
3 Merger Blue Chip vann på fantastiska 1.10,9/1640a på Åby i slutet av juni för Åke  Svanstedt, det efter ett ruggigt hårt tempo i täten. Hon hade då spår nio, sedan bricka 10 och 8 så detta läge är helt perfekt. Svanstedt äger, tränar och kör – och han siktar givetvis på seger...
Loppets rysare är 1 Muscles G.T. 


Här hittar du mera travinformation   http://travrankning.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar