FRI FRÅN REKLAM

torsdag 25 augusti 2011

Tips inför V75 Bergsåker 11-08-27

I Bergsåkers lockande V75-omgång singelstreckar vi Henrik Larssons Dante Sund (avd 2) och Jan-Olov Perssons Hallsta Lotus (avd 4). ”Dante” har tre raka segrar i ny regi, ett perfekt läge och Fredrik B Larsson kör offensivt till seger. Hallsta Lotus är titelförsvarare
i SM och han kan ordna Perssons tolfte SMtitel under de 13 senaste åren. Men, SM för kallblod är inte huvudnumret utan det är Sundsvall Open Trot med en miljon till vinnaren. Brioni är vår vinnare men vi varnar kraftigt för Joke Face. Erik Adielsson  har kört Lutfi Kolgjinis häst två gånger med V75-seger på Årjäng och vinst i Derbyt som följd!

V75-1.

Häftig fight i ”Silver”.

De två intressanta Åke Svanstedts-hästarna Classic Tile (floppat på slutet) och Indigo Broline (vann senast på rekordtid) mot bortlottade (?) finska esset Womanizer (fick stryk av Åkes Youpie i Skellefteå) kan bli en häftig fight.
7 Classic Tile startgalopperade i V75 under midsommarhelgen, kom tillbaka men föll ur
travet till slut och var sist i mål som favorit när Zapdos Håjt skrällvann. Gången före oplacerad från dödens på Sanity och ”överfallen” av Caballion. Fem segrar på tio starter hos Svanstedt. En intressant comeback.
9 Indigo Broline har körts en gång av Per Lennartsson och då blev det galopp. Svanstedt-hästen öppnade året med tre raka segrar, sedan 0-2-0 för att senast vinna efter en resa bakom hårt dragande Otto Streamline. Sexåringen har skyhög kapacitet de dagar han är fräsch. Elva segrar på 20 lopp är starkt.
12 Womanizer var V75-tvåa i Skellefteå. Han ledde stort men blev nerspeedad av Youpie med Per Lennartsson. Sjuåringen var fyra när Rapid Lebel vann St Michel-loppet i mitten av juli. Han hade då bland annat Reven d´Amour (femma) bakom sig. Han vann näst senast V75-Silverfinalen i Tammerfors.
5 Lamal Jubb hamnade i sjätte ytter i senaste starten och sexåringen efter Malabar Circle Ås avslutade rykande vasst som V75-fyra när Avalon Spider spetsvann. Troels Andersens valack har formkurvan i zenit.
1 Herr Ratzeputz var hårt betrodd senast men visade inget extra som V75-femma.
Loppets rysare är 9 Indigo Broline.

V75-2.

”Dante” tar fjärde raka.

Allt mer framgångsrike Henrik Larsson har med brodern Fredriks goda hjälp gjort nyförvärvet Dante Sund till en vinnare. Den fyraårige hingsten har tre raka segrar i ny regi. Jan-Ivan Eriksson kan ha en V75-vinnare i Kriss Kross Face.
7 Dante Sund vann i debuten för stall Larsson efter 1.11 sista 800 från fjärde utvändigt, två längder före Opportunity. Enjoy Lavec-sonen segrade sedan efter 1.14 sista varvet (Net tvåa) och senast var han tre längder före tvåan Life is Life. Springspåret är ett plus och Fredrik B Larsson lär satsa offensivt.
1 Kriss Kross Face är stark och rejäl och valacken kvalade in som tvååring till Uppfödningsloppet (oplacerad, Raja Mirchi vann) och den tidigare Kolgjini-hästen tränas och delägs nu av Jan-Ivan Eriksson, en stor norrländsk travprofil.
Har 1.13-tider i kroppen över kort.
10 Sensible Walker har tre segrar på fem starter i år och den Roger Walmann-tränade fyraåringen vann senast från dödens på rekordtiden 1.15,5/2140a. Hon var ute i kvalet till Stochampionatet men galopperade då bort sig. Örjan Kihlström har suttit bakom Super Arnie-dottern vid alla fem segrarna.
11 Mr Gladiator överraskade senast, spetsade och den femårige hingsten höll sedan undan efter 1.13,7/500 och 1.15,2 på varvet. Åke Svanstedts Center Field-avkomma har ett besvärligt läge men hingsten har kapacitet att överraska.
8 Jimi el Bombo var femma efter galopp när Orion Kronos vann under Jägersros extra V75-dag. Malmqvists treåring vann på Mantorp.
Loppets rysare är 8 Jimi el Bombo.

V75-3.

Quicksilver kvickast?.

Mycket avgörs i starten och skulle Quicksilver vara den kvickaste kan Per Lennartssons duo Belgrado (Per) och Jaguar Broline (Daniel Olsson) få det tufft. Daro Later med Svanstedt känns som bortlottad.
1 Quicksilver har fem segrar på tio starter i år men i V75 har det häxat rejält med galopper som trea, fyra och oplacerad. Den sexårige Silver Pine-avkomman har nu två raka segrar i fin stil. Han spetsvann senast på Bergsåker, tre längder före Call on Me. Troels Andersen kör för ledning bakom bilen.
3 Belgrado skulle ut i V75 i Skellefteå men hade spår åtta och kom inte till start. Nu är fyraåringen efter Pine Chip fit for fight och han har övertygat på slutet i tuff omgivning. Segern i V64 på Visby på 1.16,3/2140 togs efter en drömresa i rygg på ledaren. Han var tvåa gången före på rekordtid (Elstar).
4 Jaguar Broline skrällvann till närmare 29 gånger i Solvallas extra V75-omgång, det efter attack 800 kvar och ett vasst avslut. Han speedade ner Elora Hanover och slog ett gäng bra hästar med Il Leone i spetsen. Pine Chip-sonen rekordsänkte rejält till 1.13,9/2140a, det första gången barfota runt om.
9 No Big Deal vann senast från just bricka nio, det efter en fin ryggresa och attack i sista kurvan. In på upploppet var femåringen överlägsen och vann med två och en halv längder före O de Pomme och Splendid Value. Sex segrar på 19 starter är bra. Och, Johnny Takter är ett kuskplus på Jägersro-hästen.
Loppets rysare är 8 Daro Later.

V75-4.

Hallsta Lotus megafavorit.

Jan-Olov Persson har som tränare elva segrar de tolv senaste åren i svenskt Mästerskap för kallblod  och när han inte vann var Järvsöfaks skadad vilket öppnade vägen för Nordgubben. Adderar man vinnaroddsen i de elva segerloppen blir summan 12.86, alltså 1.17 i snitt. På lördag blir titelförsvararen Hallsta Lotus megafavorit och kanske nerspelad till
– ja, just det, 1.17!
5 Hallsta Lotus höll starkt senast som V75-tvåa i Skellefteå, det i dödens som favorit till 14 för tian. Han kunde inte svara en smygkörd Pihlajan Aaroni som vann på nytt svenskt rekord (1.20,3/1640a). Nu kan det åter bli dödens, men vi är inne på att Hallsta Lotus släpps till ledningen och sedan vinner.
3 Myllarfaks spetsade på Dannero och bjöd sedan Hallsta Lotus på en tuff fight över 1640 meter. Nioåringen efter Järvsöfaks var tvåa i mål på 1.20,4, slagen av en i dödens travande Hallsta Lotus (1.20,2). Gunnar Melander testade ny balans i Skellefteå men det blev startgalopp men upphämtningen till en femte plats var femstjärnig. Trea eller bättre och Myllarfaks passerar två miljoner kronor.
10 Fakse svarade för en kanoninsats som V75-trea i Skellefteå och Jan-Olov Persson var nöjd med sin elvaåring. Hästen var SM-trea i fjol bakom Hallsta Lotus och Aldermarin, så visst kan det bli en pallplats i år också. Läget är helt okey då han har rygg på startsnabba hästar.
7 Faksen J:r har faktiskt slagit Hallsta Lotus i V75, det på Bergsåker i februari i år som 12-oddsare på 1.22,7/1640. Erik Adielsson körde då, nu sitter Åke Svanstedt upp.
Loppets rysare är 3 Myllarfaks.

V75-5.

Ett läckert startfält.

15 ston, 15 lärlingar, åtta från startfållan, sju från 20 meters tillägg – och det här kan bli riktigt läckert. Svanstedts-duon All of Me (Anders) och Calypso Sund (Linus Svensson) är intressant liksom Turbos Cherie med Katrin Frick och Lady Line med Jennifer Tillman.
2 All of Me har tre segrar i år på nio starter (Årjäng, Örebro, Åby) och det fyraåriga stoet var senast V75-fyra på Hagmyren bakom tuffa märrar som Dreamalittledream (vann), Elles W. Phedo och Quassia Lascaux. Hon kan öppna hyggligt med voltstart.
11 Calypso Sund var senast sjua på rekordtiden 1.13,8/2160 när Britt Hudson vann i överlägsen stil på Åby. Hon stod då 20 meter bakom, visade fortsatt fin form och femåringen efter Enjoy Lavec kan mycket väl upprepa insatsen från segerloppet i Halmstad (1.13,5/2140a).
10 Turbos Cherie svarade för sex V75-starter i fjol och hon vann två lopp, dels på Mantorp före Rania, dels på Solvalla före Bianca Journey. Hon har inte varit lika framgångsrik i år men är kraftigt på gång och var senast trea på rekordtid (1.13,9/1640a) på Rättvik.
4 Lady Line är snabb ut och femåringen var klart bra som V75-trea i Gävle i maj (Muscles Spirit spetsvann). Hästen har tjänat pengar i de tio senaste starterna och har kapacitet att överraska till ett bra odds.
Loppets rysare är 4 Lady Line.

V75-6.

Brioni vinner igen?.

Sundsvall Open Trot med en miljon kronor till vinnaren har samlat sex hästar från Elitloppet 2011 med vinnaren Brioni i spetsen. Brioni är kanske mest känd som en vass sprinter men kom ihåg att åttaåringen vann Olympiatravets final före Marshland och Yarrah Boko på 1.11,4/ 2140a. Vi tror att han vinner nu också!
3 Brioni vann som 27-oddsare Elitloppet före Rapid Lebel efter en lyckosam styrning. Han var sedan trea i sin comeback i Årjängs Stora Sprinterlopp bakom Beanie M.M. och Marsland från ett svårt läge och senast blev han nerspeedad som tvåa av Lavec Kronos i Hugo Åbergs Memorial. Ryggresa nu.
4 Lisa America fick årets preparé-lopp senast i Solvallas extra V75-omgång och som nerspelad till 35 för tian valde Torbjörn Jansson fjärde invändigt.
Den sexåriga Varenne-dottern kryssade upploppet ner utan att få fritt med mycket
krafter kvar när K.L.M. Prelong vann. Hon är titelförsvarare och har form!
5 Joke Face är mycket snabb ut och i Hugo Åbergs Memorial körde Lutfi Kolgjini offensivt
med femåringen och övertog ledningen av Beanie M.M. (öppnat 1.07,7/500) och första varvet travades efter 1.10,8. Höll sedan starkt som trea.
9 Yarrah Boko skulle ut i Hugo Åbergs Memorial men ströks och Elitlopps-fyran har efter det vunnit på 1.13,4/2140 efter att ha fått luckan 800 kvar. Hästen är mer stark än speedig, såg ut att slå Iceland i Östersund men slutade tvåa. Om det blir hårt tempo kan Yarrah Boko upprepa V75-segern från Boden i juni.
2 Iceland vann C.Th.Ericssons Memorial på Solvalla före Yellow Eden. Tävlat ojämnt i år.
Loppets rysare är 5 Joke Face.

V75-7.

Hög klass i ”Brons”.

Finske Akseli Lahtinen bakom danske Montana D.K. kan vinna V75-epilogen på Bergsåker om den sjuårige valacken är som senast i V75 i Skellefteå. ”Brons”-loppet håller hög klass och det finns många segerkandidater.
2 Montana D.K. testades barfota runt om och var nära att hinna ikapp vinnande Nahar efter en stark långspurt. Han slutade nu V75-tvåa och hade före det fyra raka segrar. Hästen har tänt till i ny regi, han är bra över lång distans och rekordsänkte senast till 1.14,8/3140. Lahtinen kan ladda för ledning.
3 Helge Palema är snabb ut och från spår tre i volten kommer Åke Svanstedt att försöka komma före Credit Tabac och ta ledningen, precis samma taktik som Per Lennartsson hade med sexåringen vid V64-seger på Solvalla på 1.14,8/ 2640. Hästen var så där senast och var stort slagen av Montana D.K.
7 Cayenne Käbb är ett intressant nyförvärv hos Stig H Johansson och den före detta Åke Lindblom-hästen vann i sin debut i ny regi, det en halv längd före Mad Image (vann Sverigeloppet). Springspåret är perfekt och Erik Adielsson kommer att se till att valacken får ett bra slagläge till slut.
5 Nash As är en stark ”långtradare” som V75-vann under Jägersros extra V75-dag, det från ledningen och klart före tvåan New Line i mål. Segern var värd 350 000 kronor. Offensivt körd senast och ledning 1500 kvar men han var sedan utan chans när Next to None Sib vann före New Line.
Loppets rysare är 6 Pitch Command.


Här hittar du mera travinformation   http://travrankning.blogspot.com/

1 kommentar:

  1. Tyckte Stamping gjorde ett bra lopp nu i lördags, synd att det inte räckte hela vägen. Men, ingen skugga över honom, Hallsta är ju ett praktexempel till häst.

    SvaraRadera