FRI FRÅN REKLAM

onsdag 12 oktober 2011

Tips V75 Åby 11-10-15 ( Läsvärt)

Världsstjärnan Maharajah är favorit till ett av de fyra SM-tecknen när Åby bjuder på V75-fest med jackpot. Han blir megabank men vi dubblar systemet – det med norska Yarrah Boko, som alltså kan bli svensk mästare! Efter den fantastiska sejouren i Paris i januari och februari, där andraplatsen i Prix d´Amerique var det häftigaste, har Maharajah varit V75-etta på Umåker och diskad i V75 i Östersund. I Jämtlands Stora Pris galopperade Maharajah i segerstriden med Iceland (vann) och Yarrah Boko (tvåa). Stefan Hultmans
sexåring kan vinna detta SM-lopp om han presterar 80 procent av sin förmåga, men Yarrah Boko är en tuff motståndare och Trond Anderssens Coktail Jet-son kan överraska och ta hem segern värd 600 000 kronor.
Titelförsvararen Torvald Palema, en tioårig hingst med 26 341 147 kronor i insprungna pengar efter 44 segrar på 101 starter, har varit sjuk men är nu fit for fight. Om han skulle vinna är det en solskenshistoria utöver det vanliga. Uppgiften är tuff, dock inte omöjlig.

V75-1.
Mellby Sambuca vinner igen?
Stall Svanstedt har med tre hästar och häftigast i den trion är Mellby Sambuca med sju raka segrar varav de fem senaste i V75, men Voodoo Hornline och Sundbys Gidde är också bra. Den sexårige Frameable är en tuff motståndare, han har vunnit på rekordtiden 1.11,8/1609 i år.
7 Mellby Sambuca har imponerat hos Åke Svanstedt, har 8 400 poäng och Frameable är
närmast med 2 731 så det handlar om en markant differens. Sexåringen efter From Above
vann på 1.11,4 vid V75-vinsten på Åby, det för första gången barfota runt om. Debut i ”Silver”, offensivt upplägg och given i striden.
3 Frameable är startsnabb och en vass sprinter som vann i början av augusti på Bjerke på 1.11,8, då närmare fyra längder före Noble som var först i klungstriden. Sexårigen var V75-fyra på Åby i september när Kaffir Face vann, det från spår 12. Före och efter det segrar.
9 Mysterious hade senast spår 12 över 1600 meter i V75 på Forus i Norge och han avslutade vasst som femma i det lopp som Having Said vann på 1.11,6. Han slog en så pass bra häst som Navy Seal. Intressant med detta smygläge.
2 Nick Nock var senast oplacerad när Go on Pale vann i ett lopp där Strong Boy D.E. anförde i spets. Sexåringen har nu ett perfekt utgångsläge, får Johnny Takter i sulkyn och med tanke på att det är dubbla open stretch har valacken kapacitet att överraska.
1 Wiss Pen vinner inte ofta (en seger i år på 14 starter) men den åttaårige valacken har svarat för vassa avslut i hård V75-konkurrens.
Loppets rysare är 3 Frameable.

V75-2.
Första rikstotosegern!
Aldrig tidigare i sina 34 starter har Quicksilver haft en så skicklig kusk i sulkyn som denna gång på Åby. Örjan Kihlström sitter upp och i sexåringens sjunde V75-start kan den första fullträffen i rikstoton bli en realitet. Se upp med Intenzo och urstarke Tion Medon Sisu!
1 Quicksilver galopperade bort sig senast och Troels Andersen har verkligen inte haft någon tur med sin springare i V75. Valacken står perfekt inne på pengar, Örjan Kihlström är skicklig på att leda volten och då hästen är mer stark än speedig är tufft tempo ett plus. Rekordet 1.14,7/2640 sattes med galopp i V75.
7 Tion Medon Sisu spelades ner till 37 för tian i V75-loppet på Färjestad där fyraåringen blev trea från ledningen, men nerspeedad och slagen av Grand Tealight och Landers Power i ett lopp som New Line vunnit utan galopp i slutstriden. Björn Goop laddar för ledningen.
10 Intenzo är ett sexårigt fuxsto som blir allt bättre i Flemming Jensens regi. Hon vann senast på rekordtiden 1.13,9/2140a i ett lopp där det gick mycket fort (Merkur Vang öppnade
1.12,4 på varvet) och hon slog av ledaren till slut. Elva raka lopp med pengar, dock debut över lång distans.
9 Odd Fellow V75-vann i Skellefteå efter en drömresa men efter det har det varit så där med
7-4-1-6 och Per Lennartssons fyraåring har verkligen blandat insatserna.
Sonen efter Viking Kronos var V75-sexa senast från femte ytter och i tredjespår sista varvet när Mugger M.M. vann.
Loppets rysare är 11 Simb Catcher.

V75-3.
Maharajahs 23:e seger?
I fjol vann Torvald Palema SM-tecknet på kortspeed men vi skulle bli förvånad om Örjan Kihlström bjuder in Åke Svanstedt till en dans om SM-tecknet bakom Maharajah. Lugn avgång, sedan offensivt – och in på Åbys långa upplopp kan Örjan och sexåringen dra undan till en överlägsen seger...
2 Maharajah brände i årsdebuten 2008, 2009 och 2010 men 2011 blev det vinst och i denna
comeback är han het med sina 51 267 poäng. Torvald Palema är närmast med 13 658. Stefan Hultmans sexåring har tränat starkt inför sin comeback och tar förmodligen sin 23:e seger i den 35:e starten. Hästen gjorde bort sig i sin senaste start, det i V75 i Östersund (Iceland vann före Yarrah Boko). Han gör sin första start på fyra månader.
5 Yarrah Boko var trea i Åbys Stora Pris på rekordtiden 1.10,3/1640a (Rapid Lebel vann) efter 1.09,6 sista 600. Sexåringen ströks till heat två (halt). Hingsten har styrkan som sitt främsta vapen och har kapacitet att ge Prix d´Amerique-tvåan Maharajah en fight.
9 Juggle Face avslutade 1.13,3 sista varvet och V75-vann i säker stil ett långlopp på Åby och sluttiden 1.13,6/3140 var lika med rekord. Segermarginalen skrevs till tre längder före Sammarco och Dig for Dollars. Femåringen är ute efter tredje raka segern, distansen är ett klart plus.
10 Torvald Palema har med 26,3 miljoner tjänat drygt tio miljoner mer än Maharajah men Svanstedts springare än inne i slutet av sin karriär. Hästen har varit sjuk men är klart på ”g” och kan med sin vassa speed tjäna fina pengar. 44 segrar på 101 lopp imponerar.
Loppets rysare är 10 Torvald Palema.

V75-4.
Hobnob är vårt drag.
Fem av de tolv möttes senast på Halmstad och då vann tolvoddsaren General Flax före Credit Coger, skrällen Tennis, Laurier Dag och Big Ed Wareco. Peter Untersteiner har i Säcken en tuffing men ekipaget fick åter ett tufft läge i V75. Hobnob har kommit tillbaka starkt, vårt drag!
11 Hobnob har tagit två segrar i imponerande stil i sin comeback efter nästan åtta månaders
tävlingsvila och operation (knä). Fyraåringen vann först på Åmål och senast på Åby efter 1.11,2 sista 600, en noslängd före länge ledande J.L.´s Buv. Läget är åter besvärligt men valacken har hög kapacitet.
2 General Flax var ute i ett Klass II-försök senast på Halmstad och den fyraårige valacken
tog sin andra raka seger efter en tuff resa. Gången före vann han med ett huvud före en så
pass bra häst som King, det på 1.15,7 över 2640 meter. Båda segrarna togs från spår tio, nu har ”Generalen” bricka två.
8 Säcken hamnade i dödens på favoriten Fantoccini i V75 på Färjestad och var i mål tre och
en halv längder efter vinnaren som tvåa. Valacken är mer stark än speedig, så Peter Untersteiner lär köra offensivt om tempot blir lågt i täten. Senast man gästade Åby blev det vinst på rekordtiden 1.14,6/2140a.
5 Big Ed Wareco får för andra gången Peter Ingves i sulkyn (tvåa, Optik Vang vann). Den
amatörtränade valacken går bäst i spets/dödens så Ingves satsar framåt. Hästen fick stryk senast av 1, 2, 6 och 10 i Halmstad, gången före galopp i V75 och bra upphämtning.
Loppets rysare är 5 Big Ed Wareco.
V75-5.
Merkur Vang har toppform.
Kenneth Haugstad är titelförsvarare genom vinsten med Conchita Exclusive efter en småtuff
styrning och han kan mycket väl också vinna på lördag. Han kör den sjuårige Merkur Vang som är snabb ut och har toppform. Segermaskinen Milles Tempo har åtta vinster i år!
5 Next To None Sib var ute i Europa-derby-kvalet senast och hamnade i tredje inner i det lopp Kadett C.D. vann (segrade också i finalen i söndags). Goops fyraåring hade inte fritt och kom i mål med krafter kvar. Nu är det ett helt annat motstånd och Civil Action-sonen kan få ett bra lopp denna gång.
3 Merkur Vang blev nerspeedad av Intenzo senast, det efter en tuff resa med dödens första
400, sedan spets efter 1.11,3/500 och varvet på 1.12,4 och press i omgångar och knappt slagen. Gången före också tvåa, det på rekordtiden 1.13,7/2140a efter en stark insats men nerspeedad av Online d´Amour.
4 Friday Starlight är kuskförstärkt med Peter Ingves och den sjuårige valacken är segerrik
(sju segrar på 21 lopp), dessutom har Scarlet Knight-sonen ett perfekt läge även om invändige Merkur Vang är vass bakom bilen. Han vann bakifrån på Axevalla och senast åkte han dit från spets mot Opal Hall.
11 Hot Pot har hög potential och han vann i maj som fyraåring på 1.13,7/2140 på Solvalla i
Jörgen Westholms regi. Nu har den femårige valacken gjort två starter i regi Robert Bergh,
vunnit ett och senast tvåa i dam-SM efter en tuff resa i dödens på vinnande Dexter Stone.
Loppets rysare är 11 Hot Pot.
V75-6.
Kan försvara titeln.
Åke Svanstedts Nursery Rhyme vann Sto-SM via open stretch i fjol med Carl-Erik Lindblom i sulkyn och sjuåringen kan mycket väl försvara titeln från detta fina utgångsläge, nu med chefen i sulkyn. Petri Puros duo Staro Divine (spets) och Olivia Lavec (stark) håller femstjärnig klass.
1 Nursery Rhyme är Åke Svanstedts val före stallkamraterna Rania (Glenn H Persson) och
Ester Zonett (Peter Ingves). Hon är klart på ”g” och var duktig tvåa bakom spetsvinnande
Timetosaygoodbye näst senast (slog Yield Boko och Year in Review). Svanstedt satsar på ett rygglopp och open stretch till slut.
4 Staro Divine har två raka segrar och jagar den tionde för året. Femåringen togs försiktigt senast från start och vann ohotad med fyra längder före Calypso Sund, det på 1.13,4/2140. Riccardo Bianchi kör åter för spets men två open stretch kan ge problem till slut.
2 Dileva Käll spetsade senast och var trea bakom Yucca Boko (vann) och Muscles G.T, det
i sin 14:e start på Solvalla utan seger. Femåringen har gjort tre starter på Åby och varit trea
(Jullan vann före Viola Silas), tvåa i Drottning Silvias Pokal (Viola Silas) och vinst i uttagningen. Kan vinna via snikspåret.
3 Alandias Karisma V75-vann efter ett starkt avslut över Axevallas långa upplopp. Den gången satt Flemming Jensen i sulkyn på Troels Andersens åttaåring men nu kör chefen själv. Stoet är oerhört speedigt och gynnas av Åbys långa upplopp liksom av de två open stretch-spåren.
8 Pebbly var ute i V75 senast på Solvalla och Björn Goops femåring slutade oplacerad, klart
slagen av Dileva Käll.
Loppets rysare är 3 Alandias Karisma.
V75-7.
Äntligen bra utgångsläge.
Äntligen har Octopus fått ett bra utgångsläge och senast Stig H Johanssons fyraåring vann var just på Åby, då hade Yankee Glide-sonen bricka tre bakom bilen. Åke Svanstedt-duon Legacy Kronos och Main Kronos är starka motståndare liksom lägesgynnade Jackal Face.
4 Octopus kvalade in till finalerna i Kungapokalen (Wishing Stone) och Sprintermästaren
(Orecchietti) och var sexa respektive femma. Näst senast var han trea i Derby-kvalet bakom
Kadett C.D. och Gitano efter ett vasst avslut (1.12,4/700) och senast oplacerad från svårt läge när Mellby Sambuca vann.
6 Legacy Kronos gör sin femte raka V75-start, nu för första gången med Åke Svanstedt som kusk efter segrarna i försök och final på Mantorp (165 000 kronor in). Sexåringen galopperade senast och kom igen på ett bra sätt som oplacerad på rekordtid när stallkamraten Mellby Sambuca vann.
1 Jackal Face gör sin 12:e rikstotostart och femåringen har nu ett perfekt läge då han kan
öppna tillräckligt snabbt för att få en bra position. Hästen har fått tuffa lopp som V75-tvåa på
Jägersro (Elstar Pride vann), V75-trea från dödens på Åby (Mellby Sambuca) och senast femma (Mellby Sambuca).
10 Main Kronos var oplacerad senast i V75 när Jasmin Broline spetsvann före Growup, det efter ett lopp i femte utvändigt och ett vasst avslut. Peter Ingves kör för tredje gången (vunnit/ fyra). Femåringen har segrat från bakspår tidigare på Åby. Nio segrar på 36 starter.
Loppets rysare är 9 Svartmyrs Sigge.
Här hittar du mitt system 1800 rader http://travrankning.blogspot.com/

2 kommentarer: