FRI FRÅN REKLAM

torsdag 6 oktober 2011

Tips inför V75 Gävle 11-10-08 ( Läsvärt)

Chans till en rekordvinst på 70 (!) miljoner är ett häftigt dragplåster i lördagens småklurig V75-omgång i Gävle. Kallblodsmatadoren Hallsta Lotus (avd 2) och orutinerade Nettles (avd 4) spikas – två hästar som varit med om ruskiga saker på travbanor…
Hallsta Lotus gör sin 135:e start och elvaåringen kan ta sin 50:e vinst. Den senaste togs i Nordiska Mästerskapet i Finland, det efter att hingsten tvingats springa två lopp sedan det första avbröts. En skenande Myllarfaks med en krossad sulky var då nära att kollidera med Hallsta Lotus men Ulf Ohlsson anade faran och hann styra ut i banan med den ledande Hallsta Lotus – och allt slutade nu lyckligt även om Myllarfaks inte fick vara med i lopp två …
Nettles gick omkull i ett lopp i Rättvik den 26:e juni i fjol och han drog med sig flera hästar i fallet. Örjan Kihlström och Hans R Strömberg fick föras till sjukhus och Per Lennartsson ådrog sig en fotskada. Nettles blev borta från travbanan i nästan ett år men i slutet av maj i år var han fit for fight för tävling. Femåringen har hög kapacitet för klassen och kommer till V75-debut med två raka segrar. Och, Kihlström har kört i de fyra loppen tidigare i år.
Båda singelstrecken startar från oddshöjande bakspår men vi räknar med att de skickliga kuskarna fixar det hela. Ja, Örjan är något av nyckelkusk och han sitter också upp bakom Velten Ovambo, en fyraåring som kommer att bli hårt spelad i V75-prologen. Kihlström kör också Best Elden (chanslös), Marshland (intressant comeback), Cruise Speed (40 meters tillägg), Jasper Lane (häftig tioåring) och Pitch Command (ojämn men kapabel).

V75-1.
Velten Ovambo tar revansch
Stefan Hultmans fyraårige Velten Ovambo V75-vann i Bollnäs men senast var han oplacerad när Mugger M.M. V75-spetsvann på Solvalla. Nu är läget perfekt, motståndet överkomligt och Örjan Kihlström kör offensivt. Quicksilver är rysaren!
2 Velten Ovambo hade ett hopplöst spår 12 i finalen, blev oplacerad på rekordtiden 1.14,4/2140 när Mugger M.M. vann på 1.13,8. Före det fyra raka segrar, den senast i Bollnäs med dödens varvet kvar, grepp in på upploppet och 1.12,8 sista 800 i fin stil, två längder före Fritiof Piraten.
10 Fritiof Piraten travade 1.10,8 sista 500 som V75-tvåa bakom Velten Ovambo och treåringens spurt var vass. Han var sedan fyra i Kriteriekvalet (Bon Frecia vann) utan finalchans och senast i V75-finalen på Solvalla var han godkänd som femma (Mugger M.M. vann).
3 Persos on Line galopperade hejdlöst senast som snackhäst i V75 efter några starka insatser. Två segrar på 61 starter talar om en icke-vinnare men efter utrustningsändringar har femåringen tänt till. Han vann senast för fyra starter, det med Uhrberg på 1.14,7/2140a.
9 Quicksilver har fem segrar på tio starter i år men i V75 har det häxat rejält med galopper
som trea, fyra, oplacerad, femma från dödens och senast diskad åtta. Den sexårige Silver Pine-avkomman var fin vid två raka segrar och har kapacitet att vinna i V75. Läget är perfekt.
5 Dellvann varnade vi kraftigt för senast i V64 och 29-oddsaren var rankad tvåa, öppnade
1.10,3/500 och 1.11,6 på varvet men nerspeedad av Brasse Kebell,
dock klart före trean Ed You.
Loppets rysare är 9 Quicksilver.
V75-2.
Ny duell att vänta
Denna startlista berättar inte om att Myllarfaks var ute i nordiska mästerskapet för kallblod i
Åbo senast, blev påkörd och galopperade hejdlöst sedan Gunnar Melander kastats ur sulkyn
och att loppet blåstes av drygt 200 kvar. Myllarfaks blev tvångsstruken och vinnaren Hallsta
Lotus måste springa två lopp för att bli mästare i Norden. Ny duell: Myllarfaks och Hallsta Lotus!
10 Hallsta Lotus vann på 1.12,8/2100 i Åbo efter 1.19,5/500 och trots att han var trött höll elvaåringen undan säkert före Köppinen, Åsajerven och Pihlajan Aaroni. I det avblåste loppet var han överlägsen i spets in på upploppet. Men, på Dannero förlorade han mot Myllarfaks.
1 Myllarfaks spetsade på Dannero i mitten av juli och bjöd sedan Hallsta Lotus på en tuff
fight över 1640 meter. Nioåringen efter Järvsöfaks var tvåa i mål på 1.20,4, slagen av en i dödens travande Hallsta Lotus (1.20,2). Nu kan det bli en repris och kanske vinst för Myllarfaks.
Micael Melander kör denna gång i stället för pappa Gunnar som klarade sig efter omständigheterna väl vid olyckan i Finland.
8 Faksen J:r har faktiskt slagit Hallsta Lotus i V75, det på Bergsåker i februari i år som 12-oddsare på 1.22,7/1640. Erik Adielsson körde då, nu sitter Jan-Olov Persson upp bakom den nioårige Järvsöfaks-sonen. Hästen är en av fyra från stall Persson (Hallsta Lotus, Fakse och Torpa Carl de tre andra.)
7 Fakse svarade för en kanoninsats som V75-trea i Skellefteå och Jan-Olov Persson var nöjd med sin elvaåring. Hästen var sedan inte till sin fördel i SM på Bergsåker (Hallsta Lotus vann) och senast var han bara sådär som fyra i V75.
Loppets rysare är 7 Fakse.
V75-3
Alvena Pele är draget
De tre hästarna Iceland (1,8 miljoner), Marshland (1,7) och Sanity (1,1) har sprungit in
mycket pengar i år men nu när Alvena Pele (746 815 kronor i år) äntligen fått ett bra spår blir
femåringen vårt vinnardrag.
2 Alvena Pele spetsade från spår sju vid V75-segern på Hagmyren och han vann på 1.12,8. Femåringen är blixtrande snabb ut bakom bilen men det blir ändå tufft att ta en längd på Iceland och sedan hålla ut Marshland. Han var duktig V75-trea bakom Joke Face och Sancho du Glay senast på rekordtid.
1 Iceland startgalopperade i lördags i V75-finalen (Joke Face vann) och det var tredje gången det hände med Örjan Kihlström i år. De tre segrarna under 2011 har tagits med ägaren och tränaren Stefan Melander. Vid V75-vinsten i Östersund spetsvann man på 1.11,6/2140a.
4 Marshland tog sina tre segrar i år i januarimars (600 000 kronor in) och sedan var han
tvåa i Olympiatravets final (700 000 kr) i april bakom Brioni. Efter det 0-2-0-2, nu comeback
efter knappt två och en halv månaders tävlingsvila. Sexåringen är snabb ut, har en rykande
spurt och brukar vara bra efter vila.
7 Sanity har övertygat stort i år och senast bjöd femåringen efter Love You på en repris på V75-finalsegern under Elitloppshelgen, denna gång på Färjestad. Nu är motståndet betydligt tuffare, dessutom är spår sju bakom bilen över sprinterdistans klart negativt.
5 Excallibur tog sin senaste seger i V75 på Jägersro 28 juli 2009 och det på 1.10,5/1609a. Efter det 14 lopp utan vinst, dock en rad andraplatser.
Loppets rysare är 11 Yield Boko.
V75-4.
Nettles är bäst!
Segerrika Bollnäs-hästen Agobra Peter Pan har bakspår över sprinterdistans men fyraåringen har vunnit förr i Gävle under just de förutsättningarna. Motståndet är inte speciellt häftigt, undantaget femårige Nettles som nu gör sin femte start efter den svåra olyckan i fjol – och han är bara bäst!
8 Nettles har två raka seger på kort distans, det från spets och huvudet före tvåan Caesar Bring i mål och senast en längd före Cool Dream på rekordtiden 1.14,2/1640a. Läget är besvärligt men valacken har slagit hästar som Jack Glide och Yatzy och är kraftigt på väg tillbaka.
10 Agobra Peter Pan gör sin tredje V75-start. Han galopperade dubbelt på Bergsåker (Dante Sund) och var senast trea på rekordtiden 1.14,8/ 2140a bakom Velten Ovambo (vann) och Fritiof Piraten, det efter dödens och andra utvändigt sista varvet. Hästen är klart på ”g”.
1 Jewel Face är snabb ut så favoriten Nettles har en perfekt startrygg att följa. Stoet efter Viking Kronos spetsade senast i Örebro och vann på rekordtiden 1.16,6/2100a, fem längder före Mighty Bråten. Gången före vann hon bakifrån. Vid segrarna har femåringen gett 271 respektive 173 tillbaka på tian.
11 Mellby Ultimatum har spår elva för fjärde gången på de fem senaste starterna så Lindy
Lane-sonen har inte haft det lätt. Han vann i mitten av augusti i Gävle, det från bricka ett
och på 1.14,5/1640a. Den fyraårige valacken har varit ute i tuffa lopp på slutet (Oolong respektive Figaro Sånna vann).
Loppets rysare är 1 Jewel Face.
V75-5.
Kvartett gör upp
Ett riktigt vasst storace med bra hästar som Elora Hanover och Cruise Speed från tuffa lägen
mot lägesgynnade Lajos Ärla och Åke Svanstedts nyförvärv Zezza Hornline. Vi tycker att det är heltäckt med den kvartetten – och vinnardraget är Elora Hanover. Vad kan finska Nice Brozo?
14 Elora Hanover vann på rekordtiden 1.14,3/ 2160, en halv längd före Debora Sund. Gången före fyra på 1.12,9/1640a (Platinium Shine vann) och i augusti V64-tvåa på 1.13,9/2140a sedan hon blivit nerspeedad av Jaguar Broline. Femåringen har toppform, nu tio segrar på 26 lopp.
10 Zezza Hornline vann direkt i debuten för Åke Svanstedt på 1.12,6/1609a på Jägersro och
sedan var hon oplacerad på Åby sedan Åke valt en offensiv taktik med 1.09 första 500 och 1.13,5 på varvet när Love You More vann. Hon gör nu comeback efter två månaders vila.
5 Lajos Ärla är den som har bästa vinstchansen av dem som står start. Eftersom hon är stänkrädd är det spets eller dödens som gäller, precis som senast vid dödensseger på 1.13,9/1640. Jörgen Axéns femåring är klart på ”g” och har kapacitet att rekordsänka rejält.
15 Cruise Speed står besvärligt till och det känns som en typisk Stefan Melanders-anmälning/ matchning. Hon var V75-tvåa senast efter 1.12 sista varvet (Nettan Palema vann).
Loppets rysare är 5 Lajos Ärla.
V75-6.
Tredje raka segern?
Åtta miljonärer deltar, fyra har inte tjänat miljonen och av dem är finska gästen Exdream fattiglappen med sina 579 109 kronor. Och, han är också klart sämre än sina finska kolleger Kamikaze Comery och Dream Director. Tioårige Jasper Lane är grymt bra och kan ta tredje raka segern. Ågårds Ludde?
7 Ågårds Ludde tog direkt fem segrar på sju lopp när han kom i Svanstedts regi i fjol men i
år har det bara blivit en vinst (V75 på Kalmar). Efter det 3-5-4-3-3 från besvärliga spår. Läget är tufft men femåringen var fantastiskt bra senast som V75-trea bakom Caballion och Carlos
Lightning 8 augusti.
2 Kamikaze Comery var fyra i det finska mästerskapet som vanns av Target Hoss (1.13,6/
2100), där Maxwell Mayday var trea, Dream Director femma och Le Cannibale sjua. Den
sexårige valacken matchas flitigt, gör nu sin 24:e årsstart och är intressant i händerna på
Kaj Widell från spår tvåa.
8 Jasper Lane V64-vann senast från dödens på Avalon Spider, det med en längd och segertiden fina 1.13,4/2140a. Gången före var han två längder före Stig H Johanssons segermaskin Dicey Spicey efter ett vasst avslut från sjätte utvändigt. Spår åtta är klart oddshöjande.
1 Herr Ratzeputz matchades flitigt efter sin fina start för Thomas Lönn, men tre V75-starter
i augusti/september gav placeringarna 5-0-0. Nu har sexåringen efter Love You vilat från tävlandet i knappt en månad, han fick ett bra spår och senast han hade det blev han fast.
Loppets rysare är 6 National Notion.
V75-7.
Taktiskt spel över 2640
Inte värsta ”Brons”-startfältet men här finns det chans till mycket taktiskt spel över 2640 meter och därmed kan det bli ett sevärt lopp. ”Långtradarna” Ypsilon Boko, Pitch Command och Lexus Lavec har bakspår, men när får de marschorder? Får Ågårds Lars överta ledningen av Cayenne Käbb?
4 Ågårds Lars tog sex raka segrar (tre i V75) för Åke Svanstedt, blev sedan gaffelbandskadad i juli i fjol men vann direkt i sin comeback i maj i år och därefter har han varit 0-2-6-6. Femåringen forcerades senast till spets i V64, tvingades till 1.13,6 på varvet och var chanslös mot Bella Hammering.
6 Cayenne Käbb fick öppna tufft i V64 med 1.12,7 första varvet och han hade inget svar som tvåa när stallkamraten Essien fick fritt rygg ledaren. Erik Adielsson är skicklig från springspår, kör till spets i strid med Helge Palema (Svanstedt-häst) och släpper nog inte som vid V75 på Bergsåker (fast då).
9 Pitch Command var oplacerad i lördags (Mellby Sambuca) på rekordtiden 1.13,5/2140
och gången före blev det också en ”nolla” efter en tuff resa i V75 när Juggle Face vann. Vid V75 på Bergsåker var ”Pitchen” överlägsen över 2640 meter på rekordtiden 1.15,3.
3 Bella Hammering var riktigt rejäl senast vid V64-seger efter att ha travat sista 900 i tredjespår men ändå plockade Lars-Göran Söderbergs femåring ner Ågårds Lars och vann med en längd före Propeller. Ulf Ohlsson körde för andra gången (tvåa) och han sitter upp igen.
Loppets rysare är 1 Helge Palema.

Här hittar du mera travinformation   http://travrankning.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar