FRI FRÅN REKLAM

torsdag 28 juli 2011

Tips inför V75 Hagmyren 11-07-30 (Läsvärt)

Tuffe Mugger M.M. (avd 4), snabbfotade kallblodet Myllarfaks (avd 5) och speedige Nantucket (avd 7) spikas i Hagmyrens kluriga V75-omgång. De tre är i rekordtagen, står bra inne på pengar och är värda en V75-fullträff.
Morten Waage har inte bara stjärnan Beanie M.M. utan han har också fött upp, deläger och tränar fyraårige Mugger M.M. Sedan hästen börjat tävla barfota runt om har man fått en växel till. I Gävle vann Pearsall Hanover-sonen på rekordtiden 1.13,3/1640a från dödens och senast var hästen duktig V75-trea på 1.15,4/2140 (också rekord) sedan Torbjörn Jansson kört offensivt.
Nu är det upplagt för liknande takter, inte minst för att läget är perfekt med spår tre bakom bilen då kurvan kommer snabbt på ”Myren” och det gynnar hästar med spår tre, fyra och fem. Intressant i sammanhanget är att Morten har Torbjörn som förstekusk på Mugger M.M. då han tog bort Jansson som förstekusk på Beanie M.M. efter 55 (!) raka lopp till förmån för först Per Lennartsson och sedan Johnny Takter. Snacka om proffsiga attityder från Waage och Jansson. Vi anser att Gunnar Melander hör till topp tre som tränare av kallblod i Sverige (Jan-Olov Persson och Alf Jonsson de andra) och i Myllarfaks har Gunnar det stora affischnamnet. Senast på Dannero utmanade ekipaget Hallsta Lotus i en fartfylld duell, där Myllarfaks blev tvåa på rekordtiden 1.20,4.
Nu är Myllarfaks perfekt inmatchad på pengar och ekipaget står ensam på tillägg, vilket är ett kraftigt plus. Om Gunnar har en bra dag på jobbet kan det bli en ny V75- vinst för Dannero-ekipaget. Nantucket har hysterisk form men han möter flera duktiga i ”Brons” och är nu ett fräckt singelstreck i V75-epilogen

V75-1
Svanstedt förstör festkväll?
Robert Berghs allt bättre Zeuxis Hornline är en fyraårig San Pellegrino-son med ägare i Hudiksvall och nu är det upplagt för stor fest om inte Åke Svanstedt med Mellby Sambuca sätter käppar i hjulet.
7 Mellby Sambuca har två raka spetssegrar efter sin comeback, totalt åtta vinster på 22 starter och den sexårige From Above-sonen har nu springspår. Åke Svanstedts nyförvärv var sådär senast i aktionen vid spetsseger med två och en halv längder före Majors Kiss och Lotus Elan. Kapacitet finns för rekordsänkning!
3 Zeuxis Hornline var senast trea i Norrlands Grand Prix för fyraåringar, det bakom Kadett
C.D. (vann) och Stay The Night (dubbel V75- vinnare). Gången före V75-femma på Bergsåker
på rekordtiden 1.13,6/2140a när Forrest Jump vann Klass II-finalen. Före det V75-vinnare i
Boden. Spår tre är perfekt.
9 Kouros Broline V64-spetsvann på Visby efter en öppning i 1.12-tempo första 500 och varvet på moderata 1.16,5. Han segrade med en och en halv längd före Jameson Broline. Timo Nurmos fyraåring trivs bäst med tätkänning, har nu rygg på formtoppade tioåringen Gramme. Hästen vann från bakspår i februari.
5 Mind Your Head brände som hårt betrodd på Axevalla (38 för tian) när Sven Olof vann med
Kjell Svanstedt. Före det två raka segrar i ny regi med Tony Wallin (en längd före Exclusive
Palema) och Nicklas Westerholm (fem längder före Xflash Hornline). Första gången voltstart i
travlopp (31 starter).
Loppets rysare är 10 Dedes Brassie.

V75-2.
Sju streck i vasst storace.
Draw the Line är snabb ut i voltstart och Torbjörn Janssons femåring kan bjuda på en repris på V64-segern senast då en kanonhäst som Charlotte Stone var utan chans. Tilläggshästarna är duktiga. Ja, detta är ett vasst storace!
14 Dreamalittledream är härdad i tuffa gäng och har i år sprungit in 524 000 kronor på elva starter (Elles W.Phedo närmast med 197 500) och Åke Svanstedts sexåring tål grovjobb. Hon var senast trea på Axevalla bakom Exceptional Kemp och Giddson. Perfekt inne på pengar.
2 Draw the Line spetsade på Dannero (1.14,5/ 500) och den femåriga Rite On Line-dottern är
startsnabb i voltstart. Hon avslutade vasst, vann med en halv längd före Vildros S.G. och Charlotte
Stone. Gången före på Rättvik fick hon öppna alldeles för tufft, orkade inte hela vägen.
5 Celebrity Madonna är en USA-import som nu gör sjätte starten för Per Lennartsson (två segrar, tre galopplopp) och fyraåringen efter Yankee Glide vann senast med fyra längder trots galopp. Spår fem i volten innebär problem då hon endast gjort ett voltstartslopp.
15 Elles W.Phedo är mer stark än speedig och det krävs hårt tempo för att hon ska komma in i matchen. Hon var stark senast som tvåa på Bergsåker från dödens när Chanel Håleryd vann efter en drömresa. Före det två raka vinster i säker stil.
Loppets rysare är 5 Celebrity Madonna.

V75-3.  
Olle visar att gammal är äldst .
Ett av årets sämsta ”Guld”-lopp men inte desto mindre spännande då det inte finns någon klockren vinnare. Reven d´Amour har fått mycket kritik efter segern i Rättvik (d-0-0-5). Vårt drag är Global Investment med altmeistern Olle Goop.
6 Global Investment var senast ute i Årjängs Stora Pris (struken före det) och åttaåringen som tjänat över miljonen kronor i år var klart godkänd som oplacerad i tredje utvändigt efter en defensiv styrning av Björn. Pappa Olle upp och han vann med hästen i april 2010 på Mantorp, sedan har Olle haft u-6-0-5.
7 Alvena Pele kan öppna snabbt som vid segern näst senast, det efter en duell med Global Journey.
Per Lennartssons femåring hade tolv raka lopp med pengar innan han startgalopperade på Visby. De tre senaste segrarna har tagits på kort distans. Per laddar för spets!
1 Reven d´Amour fick något billigt en plats i Elitloppet efter segern på 1.11,2/1640 på Rättvik
(slog Victoria Sisu och Master Växus), galopperade i försöket, galopp i V75 i Boden, oplacerad på Halmstad och senast femma i St Michel-loppet (Rapide Lebel). Spetsläge nu.
3 Gidde T.H. kom till spets i lördags på Axevalla och var sexa på rekordtiden 1.14,0/2640 när Noras
Bean vann. Hästen har tagit fem segrar över långdistans hos Åke Svanstedt, en på kort – och ingen över medeldistans.
10 Clear Sign är en Åke Svanstedt-häst som stall Zonett köpte för dyra pengar och satte i träning hos Robert Bergh. Flyttades till Åke och sprang in närmare 450 000 kronor i fjol, har nu ett lopp i kroppen. Intressant med Bergh!
Loppets rysare är 10 Clear Sign.

V75-4.
Mugger M.M. har klass .
Den fyraårige valacken Mugger M.M. är inte helt rumsren men fem vinster på 13 starter talar om klass. Hästen var duktig V75-trea senast och denna gång kan det bli en fullträff.
3 Mugger M.M. var stark V75-trea på Årjäng när Zeb de Castella vann före U.Bergs Otto. Dödens
i ett varv, sedan andra ut och attack 700 kvar kostade på men ändå rekordtiden 1.15,4/ 2140. Nu är det bilstart, perfekta spår tre och Torbjörn Jansson kör för ledning runt om.
1 Lucifer Scott är snabb ut men innerspåret är inte optimalt på Hagmyren då kurvan kommer nabbt men i ledning kan den fyraårige valacken bli svårpasserad. Han spetsade senast, blev het och sedan stum på upploppet och var tvåa i mål men målettan Hot Deposit diskades.
2 Mack Pointer kommer från ett stall i form och Veijo Heiskanen satsar säkert på ett offensivt
upplägg med sin sexårige valack. Hästen spetsade något tursamt senast (1.12,6/500 och 1.14,2 på varvet) och såg fin ut i ledningen men en galopp 600 kvar förstörde allt. Gången före vinst i säker stil på Åby.
5 Miss My Money var V75-sexa i lördags på Axevalla när Mark Won vann från dödens före
ett starkt avslutande gäng, där ”M.M.M.” var en. Då Mimmi Elfstrand, nu Örjan Kihlström. Det
femåriga stoet är mer stark än speedig men hon vann på kort distans på Åmål i april.
6 Lady Line har tävlat starkt för stall Skoglund och var duktig V75-trea när Muscles Spirit spetsvann i Gävle. Efter det godkänd fyra i tuff omgivning (Ariel Boko vann) och senast blev det en välförtjänt vinst i Hoting.
Loppets rysare är 5 Miss My Money.

V75-5.
Bra uppgift för Myllarfaks .
Gunnar Melander hör till topp tre i Sverige när det gäller att träna kallblod, han är en mästare
på att matcha sina hästar och kör ibland riktigt bra. Myllarfaks har här en bra uppgift.
15 Myllarfaks kördes offensivt i spets på Dannero med Hallsta Lotus i dödens i 1.19,5-tempo.
I mål var den sistnämnde först men Myllarfaks insats var femstjärnig som tvåa på rekordtiden
1.20,4/1640a. Hästen står perfekt inne på pengar, drygt 25 000 från ett tillägg till. Kraftigt plus
som ensam på volten.
12 Bongsbofax har farten i sig och han var bra som tvåa på 1.22,7 på Bollnäs när Lix Mollyn
vann. Senast på Dannero kom han aldrig in i loppet och galopperade som hyggligt hårt betrodd
(Farmfurir vann). Nioåringen har tjänat tredje mest i år med sina 241 500 kronor (bara Farmfurir och Rino Dox är bättre).
14 Rino Dox har vunnit V75 och den sjuårige valacken gör nu comeback efter drygt två månaders
vila från tävlandet. Han var senast tvåa i V75 i Gävle efter Stamping. Normalt är Qvadrigo-sonen bäst över medel men då det inte är några kanoner på startfållan kan det gå vägen.
11 Farmfurir har kapacitet att ta fjärde raka segern. Han V64-vann senast trots 100 meters tillägg till drygt nio gånger pengarna. Sjuåringen har aldrig varit bättre, räknas vid överpace.
Loppets rysare är 3 Spjutsporren.

V75-6.
Repris av S.J.´s Otto? .
Ett hyggligt startfält i ”Silver” med formtoppade Maxwell Mayday och Le Cannibale som starka kort över hetsiga 1640 meter. Upplagt för startrusning och skulle S.J.´s Otto nå ledningen kan han reprisera V75-vinsten i Bollnäs från i fjol vid den här tiden. Se upp med speediga Jill Tilly!
5 S.J.’s Otto kan forceras till spets för nioåringen tar sig knappast förbi startsnabba Action Wind Ås och Little Rainbow, men ledning är inget måste. Hästen vann med sex längder på 1.12,1/1640a näst senast från tidig ledning. Senast fyra från spets (Caballion vann) och valacken var då sådär.
6 Maxwell Mayday V64-vann lekande enkelt på Visby i senaste starten efter att ha körts till dödens varvet kvar (Sahara C.Four 1.10,2/500) och i sista kurvan var ledaren slagen och endast Victory Power hade kraft att hänga med. Den Kari Lähdekorpi-tränade hästen såg läcker ut.
7 Le Cannibale spetsade vid V64-fullträffen i juni på Solvalla och vann knappt men säkert före Victory Hill. Han gick sedan ut i finska storloppet Suur Hollola Aja i Lahtis och var tvåa i försök (Orlando Croft vann) och final (Target Hoss spetsvann). Spår sju bakom bilen kan ge positionsporblem.
8 Nautical Notion är precis som Le Cannibale en Stig H Johansson-tränad häst och den här jänkaren var V75-tvåa senast bakom Caballion men före S.J.´s Otto på Årjäng. Sexåringen har bara fem segrar på 44 starter och på minuskontot står också läget med spår åtta bakom bilen.
Loppets rysare är 1 Jill Tilly.
 
V75-7.
Nantucket fräck chansspik.
Åke Svanstedts duo Big River Supreme och The Man är riktigt bra för klassen och Roger Walmanns
duo Alvena Putts och Your Dreamgirl är hyggliga men Stefan Hultmans Nantucket är den som övertygat mest på slutet. Femåringen efter Viking Kronos har kapacitet att speeda ner allt.
10 Nantucket avslutade 1.11,4/700 från köposition och han travade oerhört fort upploppet ner vid V75-vinsten i Boden (Global Jacob fångades in). En månad senare vann han på Sundbyholm, då i tredjespår fram till dödens på Muscles Spirit, avslut i 1.10,5-tempo, vinst med tre längder.
5 Orlando Croft vann sitt försök i Suur Hollola Aja i Lahtis före Le Cannibale (ut i ”Silver”) och var trea i finalen bakom Target Hoss och Le Cannibale. Veijo Heiskanens femåring var sedan oplacerad i V75 på Årjäng (Kaffir Face vann) efter ett vasst avslut (1.10,2 sista 800) från femte utvändigt.
9 The Man kan få en perfekt resa om det blir tuff körning i täten. Han forcerades till dödens senast i Årjäng när Kaffir Face spetsvann i V75.Gången före klart duktig i dödens som V75-finaltvåa
på Bergsåker när Caliber T.T. spetsvann. Slipper nu gå utvändigt om ledaren.
7 Your Dreamgirl hade inte fritt senast i V75 som fyra i mål på Axevalla när Montgomery Hill dödensvann före Royal Neo. Vid segern på Rättvik spetsvann hon före stallkamraten Alvena Putts. Hon har övertygat på slutet men fick åter ett halvsvårt läge men Kaj Widell är känd för att köra offensivt.
Loppets rysare är 1 Big River Supreme.
 
 
Här hittar du mera travinformation http://travrankning.blogspot.com//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar