FRI FRÅN REKLAM

torsdag 26 maj 2011

Tips Inför V75 Solvalla 11-05-28 ( Läsvärt)

Legendariske Olle Goop har aldrig vunnit Harper Hanovers lopp eller Elitloppet - men han kan få se sonen Björn vinna de klassiska racen! Quarcio du Chene respektive Arch Madness är Björns segervapen inför årets häftigaste travhelg.
Arch Madness och Björn vann Oslo Grad Prix i imponerande stil och på söndag kan ekipaget slå till igen. I så fall skulle familjen Goops försök att vinna Elitloppet äntligen sluta med succé. Närmast har Olle varit med Nordin Hanover som tvåa. Men, först är det V75 på lördag och då ska Björn ut med Quarcio du Chene, en besvärlig och het sjuårig hingst med hög kapacitet. Hästen var senast tvåa i Örebro Intn' 1 bakom Juggle Face och sköter han sig även denna gång kan det bli vinst i Harper Hanovers lopp. I en fantastisk läcker V75-omgång väljer vi att singelstrecka Quarcio du Chene, sedan en tid tillbaka i ägo hos Stall Goop AB. Segerchecken är på en halv miljon kronor.
Björn har en tuff helg framför sig och han kör i samtliga sju V75-lopp. Förutom att Goop d.y. sitter upp bakom vår "bank" är han också kusk på vår fidus, den av Kari Lähdekorpi tränade Persos Seaman. Sexåringen har ett oddshöjande läge med spår åtta bakom bilen, men "P.S." går ner en klass och kunde han vara trea i "Guld" i Örebro kan han vinna detta "Silver". Förhoppningsvis är vårt drag en frän stänkare i en V75-omgång som kryddas med närmare 20 jackpotmiljoner. Ja, en ensam vinnare på V75 kan faktiskt ta hem över 55 miljoner kronor!
För att få till ett någorlunda prisvärt system har vi också valt att singelstrecka Jackal Face (avd 2). Torbjörn Jansson kör den femårige valacken efter Viking Kronos och från ett perfekt spår två bakom bilen blir det en hygglig position. Och, sedan tar Jackal Face dem till slut på ren styrka! Inga framgångar i Gävles V75:a men nu väntar Solvalla onsdag, fredag, lördag och söndag så det finns chans att ta revansch...
V75-1
.
Fransk skräll i Stoeliten? .
Timo Nurmos och Stig H Johansson har vardera tre hästar med i Stoeliten, Åke Svanstedt två. Den franska gästen Nuit Torride har tjänat mest med 7,5 miljoner och tioåringen har slagit V75-vinnaren Nina des Gesvres. Vår tipsetta är Mathilde Tröjborg med Flemming Jensen.
6 Mathilde Tröjborg vann danska mästerskapet för ston på banrekordet 1.13.7/2103 på Odense, det med skor. Hon vann 15 lopp på 18 starter i fjol och tjänade närmare 1,4 miljoner kronor. Med barfotabalans och formkurvan i zenit blir Fleming Jensens speediga sto svårslaget trots tufft motstånd.
4 Cleo Nalan V75-vann i Örebro sedan Peter Ingves valde dödens efter knappt ett varv sedan Jodas Julia öppnat första 1000 på 1.12,8, men när hon galopperade tog Cleo Nalan ledningen, ryckte i slutkurvan och höll undan för Frillan Filiokus (1.11,3 sista 800). Ytterst nära V75-vinst gången innan när Nina des Gesvres vann.
2 Nuit Torride har tjänat överlägset mest med sina 7,5 miljoner och trots att det tioåriga stoet bara vunnit 13 lopp på 105 starter ska hon tas med respekt. Hon var före V75-vinnaren Nina des Gesvres i mars, spelades då till 200 för tian mot 520 för "Nina", så detta är en tuffing.
3 Bobtail var V75-trea bakom Cleo Nalan och Frillan Filiokus i Örebro, då spelad för 72 för tian mot 209 för Cleo Nalan. Hon var okey men Juliano Star-dottern kan betydligt bättre än så. I fjol blev det drygt en miljon kronor med tre segrar på 17 starter. I år är hon segerlös efter sju lopp.
Loppet rysare är 2 Nuit Torride.
V75-2.
Jackal Face urstark spik.
Ett riktigt rövarheat och de tolv hästarna (tio valacker, två hingstar) har tillsammans 30 vinster på 79 starter i år. Jackal Face har imponerat mest och sonen efter avelsdrottningen Hazel Sund kan åter ta en imponerande V75-vinst. Se upp med den urstarke Pitch Command!
2 Jackal Face hade spår sex senast över sprinterdistans, öppnade bra men hamnade efter ett drygt tredjespår utvändigt om ledande Vekas Pride (1.09,8/500), tryckte på och hade segergrepp in på upploppet. Femåringen vann på 1.11,6/1640a och har rekordsänkt i de två senaste loppen.
3 Aggas Dyring har tre raka segrar men den sjuårige Supergill-sonen ströks senast inför en start på Sundbyholm. Han är snabb ut och Johan Untersteiner kör säkert för ledningen där valacken trivs allra bäst. Hästen är 50-procentig vad det gäller segrar (nio vinster på 18 lopp).
10 Pitch Command är mer stark än snabb och skulle det bli tufft tempo i täten har femåringen efter Scarlet Knight kapacitet att gå i närstrid med täthästarna. Han vann V75 på Romme i säker stil, det över 2640 meter. Han galopperade bort sig senast (Merriment vann). Per Lennartsson kuskplus!
8 Lord Mirabelle är snabb ut men spår åtta bakom bilen är givetvis en kraftig missräkning då den fyraårige Turbo Sund-avkomman är oerhört vass i ledningen. Han V75-vann på rekordtiden 1.13,8/2100 i Örebro, tre längder före Haraldinho. Björn Goop laddar kanske från spår åtta bakom bilen!
Loppets rysare är 5 Gossip' s Winner.
V75-3.
Danskt krut smäller högst.
Endast Wiss Rambo och Growup är segerlösa i år i detta femstjärniga "Brons"-fält. Danske Orali har imponerat stort och är vinnardraget men här kan det bli en riktig skräll. Sundsvik Saigon är ett rysardrag - och räkna med Åke Svanstedt som har tre heta hästar till start.
10 Orali forcerades till ledningen senast (1.10,3/ 500) och vann i Åbys extra V75-omgång, det med tre längder före rappt avslutande Niller. Den danske femåringen har travat 1.12,9/2140 i de två senaste loppen. Han var tvåa näst senast, det när Putte Topline vann via snikspåret.
9 Staro Dixieland har hög kapacitet (nio vinster på 19 starter) men femåringen är skör, så travet stämmer inte alltid. I de två senaste starterna har Supergill-sonen uppträtt mönstergillt. Han V75-vann senast på Solänget, tre längder före Growup. Segern togs med mycket krafter kvar. Läget är oddshöjande!
1 Sundsvik Saigon är tillräckligt vass ut för att få en bra position. Femåringen hade knackigt trav som V75-tvåa men stred tappert och var inte stort slagen av Marshal Hackstable. Galopperade i ingången till sista kurvan senast i Örebro. I fjol var han V75-tvåa denna lördag.
7 Dreamalittledream V75-vann i Örebro sedan hon fick spets efter det att alla framför henne galopperat. Hon är Åke Svanstedts val före Helge Palema (Per Lennartsson) och Niller (Jorma Kontio). Läget är oddshöjande
2 Helge Palema har tänt till rejält i regi Åke Svanstedt och sexåringen tog senast tredje raka segern i sin fjärde start för Svanstedt.
Loppets rysare är 11 Niller.
V75-4.
Sven Olof en tuff femåring.
Håkan "Hockey" Erikssons Muscles Spirit har sju segrar, alla tagna från spets - och det blir ledning här också! Zizou Boko är okey, Sven Olof obesegrad hos Åke Svanstedt i två starter och Freeman T.Porter är häftigt stark. Se upp med formtoppade Marjons Kiss!
7 Sven Olof är snabb ut men tar knappast en längd på Muscles Spirit. Han spetsade senast från spår sju bakom bilen (1.13,5/500) och vann sedan i säker stil, en halv längd före vasst avslutande Marjons Kiss. Femåringen har två vinster på två fötsök i Svanstedts regi, senast på rekordtid och barfota runt om.
2 Muscles Spirit forcerades till ledning senast i V75 i Gävle och vann sedan i överlägsen stil. Håkan Erikssons femåring vann i sin andra start från spets, i år har det blivit fem raka segrar och så vinsten i lördags. Givetvis körs Muscles Yankee-sonen till ledningen.
10 Freeman T.Porter är mer stark än speedig och han vann senast på 1.15,3/2640 i övertygande stil i Åbys extra V75-omgång. Conrad Lugauers fyraåring har fem segrar på nio starter och han har kapacitet att gå under 1.14 på medeldistans. Hårt tempo i täten är ett kraftigt plus.
5 Zizou Boko var tvåa senast bakom Covington Ås, det många längder efter Svanstedts stjärna. Nu är motståndet inte lika tufft och Kari Lähdekorpis femåring hade före det fyra raka segrar. Spår fem bakom bilen är heltokey.
3 Marjons Kiss travade 1.12,1 sista 700 som V75-tvåa bakom Sven Olof och amatören Åsa Lindbergs femåring är kraftigt på gång.
Loppets rysare är 3 Marjons Kiss.
V75-5.
Håller Operett Ribb undan? .
Axevallas Ulf Stenströmer har i nyförvärvet Operett Ribb ett sto som kommer att tjäna fina pengar och är favorit till segern värd 200 000 kronor. Staro Divine var grym senast. Intressant är att Björn Goop valt Carmen Tooma före M.T. Evita. Stallet har också med Outstanding Night.
5 Operett Ribb har tre raka segrar på Färjestad, en från dödens och de två senaste från spets. Sex starter i år har gett 275 000 kronor och bara M.T.Evita (417 425) har tjänat mer. Spår fem är inte optimalt då hon är stor, så mycket avgörs i startmomentet.
15 M.T.Evita imponerade vid försöksvinsten till Diamantstoet på Mantorp, då femåringen efter Varenne vann på 1.14,0/21603 och hon slog banrekordet. Hon har spår fem på tilläggsvolten men är extremt travsäker (32 raka lopp utan galopp). Vid "nollan" hamnade hon i sjunde ytter (Ester Zonett vann).
11 Carmen Tooma är med sina nio segrar det vinstrikaste stoet i denna final. Hon sprang in 465 000 kronor i fjol och Berndt Hanover-dottern är på "g" även om hon var utan chans mot stallkamraten M.T.Evita på Mantorp.
10 Staro Divine gav M.T.Evita en tuff fight på Mantorp som tvåa och följde upp den fina insatsen med att vinna i spektakulär stil från spets på Jägersro, många längder före Enerva. Barfota runt om i de två senaste loppen.
Loppets rysare är 11 Carmen Tooma.
V75-6.
Persos Seaman rysardrag .
Den tioårige Totti T.Dream kan ta hem "Silver" och bli en "Guld"-häst denna lördag. Flemming Jensens vassa sprinter har spetsläge och distansen fixar han. Nu vimlar det av starka utmanare, där Chimall T.T. kanske är tuffast men har ett svårt läge. Långskottet är Persos Seaman!
1 Totti T.Dream spetsade enkelt i den extra V75-omgången på Åby, Flemming Jensen sänkte sedan tempot kraftigt (1.15,6 på varvet) och ekipaget vann säkert före G.H.Nemo (1.09 sista 800). Fem av de sex senaste vinsterna är över sprinterdistans men valacken vann på 1.13,6/ 2140a i september i fjol.
11 Chimall T.T. galopperade strax efter starten, tappade rejält med mark, hamnade i sjätte invändigt och attackerade i vida spår upploppet ner och slutade sexa efter 1.08,5 sista 700 när Totti T.Dream vann. Svårt läge men det kan bli tuff spetskörning och det gynnar Fredrik Perssons sjuåring.
2 K.L.M.Prelong kan avsluta sylvasst som vid V75-segern på Romme då I Saw You ledde i makligt tempo men ändå var chanslös i en speeduppgörelse. Hon galopperade bort sig i Örebro när stallkamraten Cleo Nalan vann. Läget är perfekt och den norskägda sjuåringen kan mycket väl vinna detta race.
10 Steel Pepper V75-spetsvann i Örebro på rekordtiden 1.13,7/21403, det med krafter kvar. Gången före sådär som trea i ett långlopp i Gävle men han tävlade inte då med optimal balans. Spår tio med rygg på startsnabbe I Saw You känns perfekt. Har hög grundkapacitet.
Loppets rysare är 8 Persos Seaman.
V75-7.
Quarcio du Chene bara bäst.
En kvartett var med i Örebro Intn 'I och av dessa imponerade Quarcio du Chene mest som tvåa bakom Juggle Face. Cash is Fun Zaz (trea) var också bra medan Intruder Kronos aldrig fick chansen utan blev fast med rubbet kvar. Caballion har matchats för detta, tre raka segerlopp!
15 Quarcio du Chene travade 3180 meter på 1.13,7 i Örebro och avslutet var vasst med 1.11 sista 600. Sjuåringen har skött sig fint i de två senaste starterna (tvåa bakom Gidde T.H. i april på Åby) och hingsten har matchats mot detta prestigefyllda lopp. Kapacitet att trava 1.13.
7 Caballion spetsvann senast i V75 på Umåker, öppnade 1.08,5/500 och varvet på 1.14,5 för att på friska ben trava i mål på 1.12,6/2140, nästan fyra längder före en så bra häst som Select Yankee. Han vann på 1.15,4/2680 i Bollnäs. Blir femåringen inte het kan han neråt 1.14 på distansen.
13 Quito de la Creuse tillhör också Q.-gänget och är därmed också sju år. Den franske valacken har haft ett vasst 2011 och varit först i mål i samtliga sex starter, dock diskad etta senast. Han har bakspår på tillägg och står i princip på lika start med Quarcio du Chene.
3 Cash is Fun Zaz höll starkt som V75-trea i Örebro efter en offensiv styrning och dödens efter 1500 meter. Jorma Kontio kommer åter att bjuda på ett liknande upplägg.
Loppets rysare är 10 Yellow Eden.






Här hittar du mera travinformation http://travrankning.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar