FRI FRÅN REKLAM

onsdag 2 mars 2011

Tips inför V75 Axevalla11-03-05 ( Läsvärt)

Två V75-segrar i lördags - och minst två till när Axevalla bjuder på V75! Ja, Erik Adielsson är på "g" och då brukar han vara het. Vinnarna är Steel Pepper (avd 1) och Sweet Case (avd 3).
Givetvis spikas den åttaårige Steel Pepper, en vass vinstkandidat i händerna på Erik. Han har kört Baron Pepper-sonen elva gånger och sju gånger har ekipaget besökt vinnarcirkeln. Taktiken nu är som senast, alltså tuff öppning av den finske importen och spets, sedan lågt tempo och slutligen full fart över Axevallas 227 meter långa upplopp.
Nyförvärvet Sweet Case kommer från Norge och sexåringen var sensationellt bra som tvåa i Stoeliten när hon debuterade för stall Stig H Johansson. Trots en galopp var hon som 28-oddsare inte långt efter vinnande Frilian Filiokus. Om Dream Vacation-dottern gör en liknande prestation denna gång blir hon svårflörtad.
Vi har åter tre singelstreck. Förutom Steel Pepper är det Quito Streamline (avd 4) och Imola November (avd 7). Den sistnämnde flög fram över Kalmars upplopp, travade sista 800 i 1.10,2-tempo och visade toppform. Givetvis gynnas Lutfi Kolgjinis flygmaskin av Axevallas långa upplopp.
Quito Streamline är inte känd för den stora travpubliken men det här kan bli en klassklättrare. Femåringen är obesegrad i år efter tre raka segrar. Han har totalt vunnit med 13,5 längder.
Stefan Söderkvist är något av vår nyckelkusk efter Erik. Stefan kör Quito Streamline och han sitter också upp bakom Tjacke Gold (avd 6), ett riktigt "långskott" som har kapacitet att fälla den store favoriten Ågårds Ludde.
V75-1
Steel Pepper given "bank"
När motståndare som startsnabbe Ridgehead Cahore, formtoppade l'm Alone Face och snackhästen Hell of a Kemp drog bakspår känns Stig H Johanssons Steel Pepper som en given "bank". Highlight Brizard är värd en seger.
5 Steel Pepper V64-vann efter spets (1.15,5/ 500), det en längd före Yucca Boko och två längder före Fraternity Party. Han brände som stor favorit i V75 på Mantorp på grund av startgalopp. Baron Pepper-sonen tjänade pengar i elva raka lopp och vann sju, däribland i V75, för Stig H och oftast med Erik Adielsson som kusk under 2008. Sedan skadad.
3 Highlight Brizard gör sin femte raka V75-start. Han har varit sexa (Never Again), trea (QForty Five), tvåa (Gills Abbe) och tvåa (Lamborghini S.T.), så det har blivit 271500 kronor på fyra starter. Sexåringen har ett perfekt läge med spår tre och Troels Andersen kan mycket väl vinna.
1 Practical Joke V75-vann för sju starter sedan, det efter ett vasst avslut och på 1.11,3/16408 trots spår 12. Bo Falsigs sexåring har härdats i V75 (dags för elfte raka starten) och från detta fina läge kan Malabar Circle Ås-sonen avsluta rappt då han har pappans gener i det hänseendet.
4 Karbo Cake V65-vann i söndags på Åby efter en offensiv styrning av Johnny Takter på en bra tid (1,15,1/2660), går nu ut i V75 och Beseiged-sonen matchas offensivt. Björn Goop kör för andra gången (V75-trea i december 2009). Åttaåringen har tio segrar på 80 starter men oftast tvåa (22 gånger) eller trea (nio).
Loppets rysare är 3 Highlight Brizard.
V75-2

Ett riktigt rövarheat
Ett riktigt rövarheat med i princip tolv formtop-pade och för klassen riktigt bra hästar. Rocky Silvio V75-spetsvann men nu kan spår ett i volten bli en fälla då springspårshästarna är hyggliga ut. McClain har dunderform!
6 Perfect Toll var trea i Klass Il-finalen, det på linje med vinnande Goober och tvåan Love You More efter ett vasst upplopp vid sen lucka. Han är van tuffa gäng som när han var tvåa på Kalmar (segermaskinen For Life vann) och i V75 på Åby (Hazard Brodde vann) efter ett lopp i dödens. Han kom sent loss som V64-femma (Kou-ros Broline vann).
1 Rocky Silvio har dokumenterad toppform trots placeringen sex och noll i V75 i de två senaste, starterna. Han vann i ett lärlingslopp och gången före var han V75-femma på rekordtiden 1.14,8/21408 när Covington Ås vann. V75-vinsten på Jägersro togs från spets (hade då spår tre) och i säker stil före Jackal Face.
5 McClain inledde sin karriär med 25 raka lopp utan vinst, sedan har det blivit fyra raka segrar i läcker stil. Femåringen vann senast på rekordtiden 1.13,8/16403 trots bakspår. Mest imponerade han vid V64-fullträffen på 1.16,4/26403. Spår fem bör valacken klara då han bars galopperat en gång på 29 starter, det i sitt första lopp.
8 Ritano Freight har rygg på Rocky Silvio och kan med tur få en drömresa om "Rocky" öppnar snabbt. Han var tapper i dödens på vinnande Steel Brodde, travade sista varvet efter 1.12,7. Han var inte alls lika bra senast då han galopperade och slutade sexa (Steel Brodde vann).
Loppets rysare är 9 Mellby Toker.
V75-3
Stig H-förvärv tipsetta
Stig H Johanssons nyförvärv Sweet Case var ruskigt läcker senast som V75-tvåa bakom Frillan Filiokus i Stoeliten. Hon travade 1.11,5 i 1500 meter efter galoppen och visst kan sexåringen vinna detta. Vad kan Bring Me Luck U.S.?
7 Sweet Case sprang in drygt 720 000 kronor i fjol, var mycket lågt rankad inför sin V75-start i Stoeliten på Solvalla men överraskade då med att bli tvåa trots startgalopp och med krafter kvar i mål. Sexåringen har ett besvärligt läge men bjuder Dream Vacation-dottern på en liknande insats som senast är hon i segerstriden.
3 Rydéns Cindy spelades till 402 för tian i Stoeliten men hon överraskade som trea på rekordtid (1.12,7/16408) utan att köras alltför offensivt av Jorma Kontio. Nioåringen har tävlat flitigt och bra i Finland, nu gör hon sin andra start i rad i Sverige. Hon är snabb ut, så spår tre nu mot spår tio senast är klart positivt. 6 Bring Me Luck U.S. var också ute i Stoeliten på Solvalla, då som oplacerad och fast i rygg på ledande Dear Jackie (slagen 100 kvar). Stefan Perssons sexåring har hög grundkapacitet och skrällde i fjol vid V75-seger.
5 Pebbly var fyra i Stoeliten bakom Frillan Filiokus, Sweet Case och Rydéns Cindy, det efter ett lopp i femte ytter och 1.10,7 sista 700 meterna. Stall Goops femåring kan avsluta sylvasst, som vid segern näst senast på Solvalla på rekordtiden 1.12,9/1660.
10 Ester Zonett gör debut i Stoeliten och sexåringen står absolut sämst inne på pengar med sina 751 000 kronor jämfört med Pebblys dryga tre miljoner. Räknas vid hårt tempo.
Loppets rysare är 10 Ester Zonett.
V75-4
Långstegad segermaskin

Över Axevallas långa upplopp har Stefan Söderkvist skördat en och annan fullträff. Nu kör han långstegade segermaskinen Quito Streamline och vi väljer att singelstrecka ekipaget trots riktigt bra motstånd.
9 Quito Streamline drabbades av hjärtmuskel-inflammation i fjol men har kommit tillbaka starkt och tog tredje raka segern senast i övertygande stil på Solvalla, det sju längder före Classic Knight och Extas. Segermarginalen i årets tre vinster är 13,5 längder. Femåringen är stor och uthållig, har fem segrar på tio starter och blir bara bättre och bättre.
5 Xante Royal är en stor och stark dotter till Insert Gede och sexåringen vann senast i säker stil över lång distans på Mantorp. Hon var tvåa med galopp på Solvalla i december, slagen med en halv längd av King B.B. Jorma Kontio kör för första gången Lars-Åke Söderholms jättetalang. Spår fem är negativt då hon är osäker.
4 Dollar Sund var inte helt körbar senast på upploppet som tvåa och blev nerspeedad av Magnifique Loss. Enjoy Lavec-sonen vann i starten före på 1.15,7/2100 på norska Bjerke, så kapacitet finns. Han har varit ute en gång över lång distans och galopperade då bort sig.
3 Livi Edvards rankas upp på läget och form. Thomas Jonssons femåring vann ett långlopp i Kalmar, var sedan trea i V75 efter ett avslut i hårt tempo (Midnight Passion vann före Jaguar Broline) och senast V75-fyra efter en vass spurt (1.14,2/400) när Jacques vann före Celeber Sund och Simb Ricco.
Loppets rysare är 3_Livi Edvards
V75-5
Uhrberg vass startkusk
Thomas Uhrberg är en vass startkusk och han lär vara på tårna för att ta ledningen med M.T.Fa-meandglory från springspåret. I den positionen ska ekipaget slås. Ett gäng bra hästar från tillägg utmanar över hetsig sprinterdistans.
6 M.T.Fameandglory var V75-tvåa på Kalmar, det från ledningen och på rekordtiden 1.16,6/ 2140 i årets andra start (Dilbas Delight vann). Fyraåringen efter Varenne bör gå framåt med det loppet i kroppen och hon kan prestera en tid kring 1.15 över distansen.
13 Justfixit kunde tursamt ta ledningen trots 20 meters tillägg i V75 på Mantorp men gav upp i sista sväng (Turbos Cherie vann). Femåringen är bäst bakifrån, som vid V75-segern på Åby på rekordtiden 1.15,2/1660 .Rite On Line-dottern är en vass spurtare.
15 Spot Over har härdats i V75 och femåringen efter Spotlite Lobell har gjort det riktigt bra. Hon galopperade 700 kvar i det lopp som Justfixit vann och i senaste starten var hon fyra när Ottens Vigo vann från dödens. Nu möter hon enbart ston igen och är Åke Svanstedts val före Monkey Wrench (Jorma Kontio kör).
12 Good as Princess fick en småtuffresa som oplacerad i V64 och fast med krafter kvar
(Sweet Rockbank vann). I senaste loppet på Åby övertog hon ledningen, släppte till vinnande Karbo Cake och var tvåa i mål på bra tid.
Loppets rysare är 12 Good as Prineess.
V75-6
Ågårds Ludde favorit
I Saw You och Organic Value gör upp om ledningen i en tuff spetsstrid och när positionerna är intagna kommer Åke Svanstedt dundrande med Ågårds Ludde. Tjacke Gold får ett intressant kuskbyte, är rysaren som kan ge guld i "Brons"!
6 Ågårds Ludde var ute i Derbyt och kördes då väl optimistiskt (slutade oplacerad), gick sedan till vila och i årsdebuten i februari var femår-ingen tvåa, slagen av Dunder Nalan. Alf Palema-sonen vann därefter i V75, det efter ledning efter 600 meter, 1.13 första varvet och till slut säker vinst före Ultradidact F. Enorm grundkapacitet, tål grovjobbet!
3 Organic Value har haft besvärliga lägen men när Dick Robertssons sjuåring hade ett perfekt spår ett så spetsade han och vann i säker stil. Han var fyra senast i V75, det från spår åtta, sjätte utvändigt och ett vasst avslut (1.10,8/500) när Ågårds Ludde vann före Ultradidact F. och Louisville Ås.
1 I Saw You är snabb ut och Åke Lindblom satsar definitivt för spets från spår ett bakom bilen. Sexåringen efter Love You var mycket stark som V64-tvåa senast i årsdebuten bakom spetsvinnande Mills You Love. Tiden 1.13 blankt över 1640a är lika med rekord.
9 Tjacke Gold körs normalt av Håkan K Persson (äger/tränar Ottens Vigo så han kör den nu) men får för andra gången Stefan Söderkvist i sulkyn. Senast det hände var ekipaget tvåa bakom Minos Vang som 28-oddsare. Sjuåringen är stark och Söderkvist är en skicklig catch driver.
Loppets rysare är 9 Tjacke Gold.
V75-7
Svåranalyserat lopp
Oj, ett så häftigt svåranalyserat lopp med 15 hästar över fyra volter. Hjärtat säger Imola November men hjärnan är inne och påpekar att sjuåringen står 60 metet bakom Kif Kif, 40 bakom Chilly Willy och 20 efter Lamborghini S.T.
15 Imola November avslutade sylvasst som V75-fyra på Kalmar efter ett icke alltför offensivt upplägg av Jörgen Sjunnesson när The Bad Rock spetsvann. Jörgen V75-vann med sjuåringen efter en snygg styrning på Mantorp på en moderat tid (1.18/3180). Lutfi Kolgjini kör.
6 Kif Kif vann senast i överlägsen stil, det på 1.15,3/2100 på Ålborg. Åttaåringen har 13 vinster på 39 starter, han står klockrent inne i loppet på pengar (795 kronor upp) och Jeppe Juel brukar ha bra på fötterna när han går ut i V75. Ensam på springspåret är perfekt!
10 Chilly Willy bollade med V75-vinnaren Truly Devoted när han vann på 1.16,9/2640 på. Solvalla, det i sin andra raka seger. Den Petri Salmela-tränade sexåringen har varit riktigt stark på slutet. Spår fyra i volten är inte bra men sexåringen bör fixa det.
4 New Line vann senast i överlägsen stil med många längder på Jägersro och Thomas Uhrbergs sexåring efter King Conch är tillräckligt bra för att segerstrida.
Loppets rysare är 4 New Line.


Här hittar du mera travinformation http://travrankning.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar