FRI FRÅN REKLAM

torsdag 10 mars 2011

Inför V75 Unionstravet på Momarken 11-03-12

Unionstravet på Momarken kan bli en rolig Norgehistoria för Erik Lindegren från Gävle. Han har chans till en V75-dubbel med Francais du Gull (avd 1) och Mighty Kronos (avd 5) - och därmed nå sitt livs största framgång!
Vid V75-festen på Bergsåker var han megafavorit med Francais du Gull, nerspelad till 14 på tian sedan en person lastat in 100 000 kronor på vinnarspelet. Erik och den fyraårige hingsten pallade för trycket och vann i säker stil. Nu är uppgiften tuffare eftersom det handlar om sprinterdistans, bättre motstånd och en längre resa.
När det gäller Mighty Kronos gäller det för Erik att hålla tunga rätt i mun - det urstarka nyförvärvet har galopperat i tio av sina 19 starter! Erik verkar dock ha fått fason på den tidigare Lutfi Kolgjini-hästen för i de tre senaste starterna har Love You-sonen behagat gå felfritt.
För svensk travsport är det bra om Erik Lindegren slår till i Norge. Unga duktiga tränare växer inte på trän precis i den allt mer åldrande tränarkåren. Gävletravet skulle också behöva ett riktigt affischnamn och kanske kan Erik ta på sig den rollen.
Totalt deltar 38 svenska hästar i V75-loppen, dock ingen i kallblodsuppgörelsen. I fjol vann Sverige med 4-3 och mycket talar för ett liknande resultat denna gång då vi tar oss friheten att räkna dansken Bo Wes-tergaard som norsk i dessa sammanhang.
Vi tänkte singelstrecka Bosses Navy Seal U.S. (avd 7) men dubblar nu systemet med Rydéns Cindy. Hon var grymt bra som V75-vinnare av Stoeliten senast på Axevalla, ni vet Sveriges nya skrällbana - och i lördags kändes banan som en sandstrand i Thailand enligt Ulf Ohlsson, en av många som var kritisk till underlaget. Hur banan blir på Momarken återstår att se...

V75-1

Svenskduo har kapacitet
Svenskduon och V75-vinnarna Francais du Gull och Jacques har båda kapacitet som räcker för vinst, men Keanu Hanover (obesegrad i år) och Onassis Neo (ute i tuffa norska V75-lopp) är vassa motståndare liksom Löjtens Q.C.!
2 Francais du Gull V75-vann spelad till 14 för tian på Bergsåker efter ledning 1400 kvar och avslut i 1.11,5-tempo, det med tussarna kvar. Fyraåringen efter Jag de Bellouet står perfekt inne i loppet, har toppform och tål grovjobbet. Lindegrens stjärna har inget emot sprinterdistans.
11 Löjtens Q.C. är Bo Westergaards val före stallkamraten Keanu Hanover (två raka segrar) men Enjoy Lavec-sonen fick ett besvärligt utgångsläge. Hästen vann sju lopp i fjol på elva starter, bland annat från spets på 1.13,9/21408 på Jägersro i juli. Femåringen galopperade bort sig i årsdebuten som hårt betrodd.
5 Jacques V75-vann på Kalmar när Ulf Ohlsson vände bort konkurrenter och domare och sedan anförde i spets i lågt tempo som stor favorit. Björn Goops Jag de Bellouet-son har hög kapacitet men frågan är om fyraåringen hinner med i det snabba tempot.
4 Keanu Hanover vann med många längder senast på Leangen, det före Bagpipe och Neros Blåbjerg och på Bjerke vann sexåringen med en och en halv längd före Appleton. Han har sex segrar på 13 starter, är både snabb och stark.
10 Gigant Slugger satt fast som V75-femma senast på Kalmar i det lopp Agge the Bomber vann knappt före Jackal Face. Har svarat för tre starka insatser på raken i V75 (2-4-5).
Loppets rysare är 10 Gigant Slugger.

V75-2
Jänkare tipsetta
Bo Westergaards jänkare har gjort tio starter i Europa sedan han kom från USA och den första segern togs senast, det i andra starten för Bo. Tufft motstånd lär komma från sjuåriga stoet Beatasine - grymt bra vid V64-segern senast.
3 Photo Bear galopperade men kom tillbaka mycket starkt som oplacerad i debuten för Bo Westergaard och det var inte konstigt att sexåringen sedan spelades till 22 för tian som vinnare på Bjerke. Segermarginalen var fem längder, det på 1.14/1609. Hingsten har vunnit på 1.10,7/ 1609 meter, det i USA.
8 Beatasine avslutade 1.10,2/700 vid V64-segern senast, tre längder före Simb Rouge efter full attack sista 400. Hon travade för första gången barfota runt om, vilket gav turboeffekt. 14 segrar på 28 starter imponerar. Sjuåringen har fyra segrar på fem starter i år trots besvärliga utgångslägen i de tre senaste starterna.
10 Hitchcock har motsvarat favoritförväntningarna i år med fyra segrar och en andraplats på fem starter. När han fick stryk var det av Beat The Wiz, det med längden av en hals trots 1.13 blankt över 1609 meter. Femåringen är allround och är given i slutstriden med rätt resa.
7 Beat The Wiz har tjänat pengar i åtta raka lopp trots att femåringen tävlat i hård konkurrens. Förutom att han besegrat Hitchcock har han varit tvåa i norska V75 när Mountain Dew vann med två och en halv längder.
1 Space Hoss vann senast på Halmstad, nerspelad till 14 för tian. Kan öppna hyggligt men löper risk att bli fast invändigt från början.
Loppets rysare är 9 Pröjsarn.

V75-3
Åke är ute i angeläget ärende
När Åke Svanstedt skickar högkapabla nyförvärvet K.L.M.Prelong till Momarken i Norge utan ett riktigt lopp i kroppen på tre månader är han ute i angeläget ärende. Essien med Torbjörn Jansson är intressant liksom en trio norska hästar.
15 K.L.M.Prelong galopperade efter 200 meter i ett V75-lärlingslopp på Solvalla (Turbos Cherie vann), före det fyra starka insatser i Svanstedt-regi (tre segrar, en andraplats). Hon vann på 1.13,3/2140 i sin andra start för Åke och den norskägda märren tävlade då barfota runt om (avslutade varvet på 1.12,3). Per Oleg Midtfjeld är femstjärnig kusk.
4 Essien har haft tuffa utgångslägen i de tre senaste starterna. Hon var senast oplacerad (kördes bara runt), före det två raka femteplatser efter sina två segerlopp utan att för den skull ha varit dålig. Lindy Lane-dottern står perfekt inne i loppet på pengar. Femåringen är vass ut och Torbjörn Jansson kör för spets.
8 Deux var senast ute i V75 på Leangen och nioåringen efter Prince R.S. slutade då trea som favorit. Hon har matchats i tuffa gäng i de tre senaste loppen och är den som tjänat mest av dem som står start med sina dryga 170 000 kr.
6 Little Star Becca rankas upp på tidigare meriter samt att hon kommer från ett stall i topp-form. Hon vann i årsdebuten på Sundbyholm och har sedan varit 2-7-6-7.
Loppets rysare är 6 Little Star Becca.

V75-4
Åsajerven tar revansch
Idel ädel norsk kallblodsadel men två Järvsöfaks-söner kan rädda den svenska äran. Visserligen var Åsajerven långt ifrån i stridsdugligt skick som hårt betrodd i V75 på Bergsåker men normalt är han en vinnare här. Ungtuppen och Derbyvinnaren Norheim Faksen är också bra.
3 Åsajerven hämmades av något i starten på Bergsåker vilket också märktes i värmningen. Han galopperade också strax efter starten i det lopp Faksen J:r vann på 1.22,7/1680 m. Nioåringen hade före det tagit tre raka segrar och övertygat stort sedan han kommit tillbaka till eliten efter en besvärlig skada. Han är snabb ut och Tor Wollebaek kör för ledning.
7 Norheim Faksen spelades till andrahandsfavorit senast på Bjerke (Odins Kjempe favorit-vann) till 34 för tian mot 55 för Mörtvedt Jerkeld (femma), 150 för Särpefanten (oplacerad) och 281 för Tången Scott (tvåa). Femåringen gjorde dock bort sig med galopp. I V75-starten på Drammen var han tvåa bakom Åsajerven.
4 Mörtvedt Jerkeld är segerlös i år efter tre starter och tioåringen efter Lome Elden har inte visat den gnistrande form man är van vid. Han passerar sju miljoner kronor som fyra eller bättre. Gunnar Austevoll kan köra för ledning men Åsajerven har en vass långspeed och är även snabb ut.
5 Neslands Loke har matchats flitigt i norska V75 och i fjol sprang han in närmare 720 000 kronor och endast Åsajerven (795 000) och Norheim Faksen (närmare 1,5 miljon - fick 750 000 för Derbysegern) var värre. Åttaåringen har gjort en start i år och var då oplacerad som favorit (Bork Odin vann).
Loppets rysare är 5 Neslands Loke.

V75-5
Upplagt för skräll
Upplagt för skräll även om det finns en och annan bra "långtradare" från start, exempelvis Mighty Kronos. Formtoppade Acolyte Hanover och allt bättre Nordic Kronos är också vinstaktuella. Från tillägg finns flera heta segerkandidater.
4 Mighty Kronos har nu två raka fullträffar i regi Erik Lindegren och Love You-sonen har vunnit över 2660 meter vid båda tillfällena. Femåringen har styrkan som sitt främsta vapen och han kommer att segerstrida om han får sommarskor på hovarna och fixar starten.
12 Bad Migren galopperade bort sig senast i V64, det nerspelad till 45 för tian i det lopp Katjing vann. Kari Lähdekorpis sexåring har tävlat starkt en längre tid och vunnit över lång distans. Hästen får nu Örjan Kihlström i sulkyn, då Björn Goop kör egentränade Bronx Sisu.
14 Galax Trot kom bort som stallskrik senast på Axevalla (Lamborghini S.T. vann). Gången före drog han fram Imola November till V75-segern på Mantorp. Sexåringen har nu tre lopp i kroppen efter lång tävlingsvila (varit skadad) och Håkan K Persson åker till Momarken för att slåss om segern med sin hingst.
7 Acolyte Hanover vann senast med många längder och fyraåringen har tävlat starkt i år. När han var tvåa fick han stryk av Monseigneur. Han slog i Leangen Titus Pullo (trea).
Loppets rysare är 13 Relax Jet.

V75-6
Vi spikar hedershästen
Barfota runt om och helstängt huvudlag? Ja, kanske satsar Per Oleg Midtfjeld på racerbalans när han gör årsdebut med Cromwell i detta "Guld"-lopp med titeln Steinlagers Äreslöp. Men vi är inne på att hedershästen Global Investment vinner trots spår tio bakom bilen.
10 Global Investment gör sin 20:e (!) raka start i V75 och senast tog han karriärens 16:e V75-seger, det i "Guld"-finalen på Solvalla. Segerchecken var på en halv miljon kronor. Han avslutade då vasst och vann med en längd före Conrads Epilog, Sahara Dynamite, Rutger Raket, Marshland och Colombian Necktie.
3 Colombian Necktie sprang in knappt 1,15 miljon kronor i fjol trots att han bara vann två lopp. Men, valacken var tvåa åtta gånger och trea sex gånger, så något av ungdomens segergnista har den nioårige Alf Palema-sonen tappat. Han kan öppna vasst.
5 Cromwell är säkert väl förberedd, delvis för att Per Oleg så gärna vill vinna detta lopp då han tränade och körde Steinlager. Nioåringen har dock inte startat sedan slutet av oktober och är givetvis inte på topp, vilket säkert krävs för att kunna hålla undan för G.Investment.
7 Premier League och Olle Goop kan faktiskt se till att stallet tar en dubbel. Åttaåringen avslutade riktigt starkt som V75-tvåa i det långlopp som The Bad Rock spetsvann i Kalmar. Valacken har skött sig bra i år med två segrar på fyra starter, vann med Olle på Bjerke i februari.
2 Sir Remington har kapacitet att speeda vasst med rätt resa och även om man inte ser åttaåringen som en sprinter har han ändå vunnit ett par sprinterlopp, bland annat i V75.
Loppets rysare är 3 Colombian Necktie.

V75-7
Intressant årsdebut
Bo Westergaard har i Navy Seal U.S. en kanon men än har inte sjuåringen tagit steget in i den absoluta eliten. Varenne-sonen gör nu årsdebut och han måste vara bra för att vinna. Rydéns Cindy och Neo Smed är givna utmanare.
4 Navy Seal U.S. har inte tävlat på drygt fem månader. Hästen var då tvåa på Forus bakom spetsvinnande Maid for Tag efter passiv styrning av Westergaard. Den danskägde hingsten har startat flitigt i norska V75 och i fjol blev det tre segrar på åtta starter och drygt 550 000 kronor. Kan öppna snabbt, också vass på speed.
2 Rydéns Cindy är snabb ut om Jorma Kontio vill satsa på spets. Nioåringen var bara överlägsen vid V75-segern i lördags på Axevalla, det före Sweet Case. Hon avslutade vasst i vida spår som trea gången före när Frillan Filiokus vann före Sweet Case. Har hysterisk bra form.
3 Neo Smed spetsvann senast på 1.13,4/16403 på Åby som hårt betrodd. Sexåringen tog en seger i fjol på 15 försök och han har en klart oddshöjande rad. Hingsten har hittills inte presterat det man förväntat sig men kapacitet finns för att vinna detta race.
11 Leonas Yannic mötte senast på Bjerke Cream of Arnie (sexa som favorit), Playful (oplacerad) och Owen (överraskande trea) när han var tvåa i det lopp som Frisk' Em vann. Stall Goops femåring var duktig vid V75-vinsten och han har tävlat starkt efter en halsoperation.
12 Tiffany Brodda står besvärligt till men skulle det bli högt tempo i täten har hon kapacitet att blanda sig i striden. Klart bra som V75-tvåa.
Loppets rysare är 1 Cream Of Arnie.

Lycka till.
Här hittar du mera travinformation http://travrankning.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar