FRI FRÅN REKLAM

onsdag 9 februari 2011

Tips inför V75 Solvalla 11-02-12 ( Läsvärt)

De fem första V75-veckorna i år deltog totalt 219 hästar i försöken i fem ordinarie rikstotoklasser.
Av dessa har 60, ett dussin i varje kategori, kvalificerat sig till finalerna på Solvalla denna lördag. Stora pengar finns att hämta för hästägarna. Segerpremierna i finalerna ligger mellan 200 000 kr (klass II) och en halv miljon (gulddivisionen).
Även vi V75-spelare krigar inbördes om fina slantar, även om det inte rör sig om någon jackpot den här veckan.
5,5 miljoner för sju rätt i Mantorp i lördags var saftigt betalt. Två spelare, som hade valt att spela enbart V7, kunde till och med kvittera ut avundsvärda 13,8 miljoner vardera.
Singelstrecken placeras hos två rutinerade flermiljonärer: Tinita Love (avd 1) och Marshland (3). Den förstnämnda, Norges bästa sto, har skärpt sin förmåga via flitigt tävlande i franska storlopp under vintern.
V75- 1
SPIKEN. En uppenbart passande uppgift för Norges travdrottning Tinita Love, som uppvisar de tyngst vägande meriterna av dessa tolv miljonärskor. I vinter har hon härbärgerats i Frankrike, där hon hunnit med sex lopp.
Resultaten har varit blandade, men senast visade hon sin klass som sexa i miljonloppet Prix du Luxembourg. Loppet vanns av Rapide Lebel, betraktad som den kanske allra bäste franske travaren just nu, på 1.10,83/2140 m. På 1.11,3a var Tinita Love inte stort slagen. Nära vår svenske trea Brioni i mål, faktiskt.
 Såvida inte Frankrike-äventyret tagit henne för hårt måste hon bli ytterst svårflirtad här.
MOTBUDET. Stall Stefan Persson förfogar över två respektingivande namn. På 1640 m håller
vi Bring Me Luck U.S. som den bästa av dem, efter hennes snygga comeback i gulddivisionen i Halmstad nyligen.
V75- 2
VINNARTIPSET. Dansktränade K.K.Logistic gör sin femte raka rikstototävling på svensk mark. Han har tjänat över 200 000 kr i de fyra tidigare genom gedigna insatser. Gjorde förra gången ett gästspel i bronsdivisionen, som fyra utan lucka, och är nu tillbaka i den rimligtvis lättare klass 1. Fuxen är riktigt snabb första biten och vårt vinnartips bygger mycket på kalkylen att han ska fronta omgående i inhyrde Thomas Uhrbergs händer. I ledningen tog han hem försöket på Färjestad vid nyår.
MOTBUDET. Bästa hästen i fältet är förmodligen Growup. Men efter två galoppmisslyckanden efter nyår och med ett uselt utgångsläge får han stå tillbaka i rankingen. Sin senaste seger tog han via open stretch på Åby på elegant vis, men här krävs en större arbetsinsats för att nå ända fram. Nyblivne proffstränaren Tony Wallin kör i medvind, så varför inte?
V75- 3
SPIKEN. Ingen ska tro att det här blir en skrattmatch för Marshland, men vi ser honom som en högst trolig vinnare av guldfinalen och offrar inga garderingar. Hultman-hingsten har utvecklat startsnabbheten och gått segrande ur årets två starter i gulddivisionen från ledningen. Borde kunna hålla ut de övriga från innerspåret här också, även om utmanare inte saknas. Om den analysen stämmer blir Marshland inte lätt att besegra.
MOTBUDEN. Sahara Dynamite dominerade eftertryckligt i sin årgång både som tre- och fyraåring. Vann också ett försök i Elitloppet 2009, men tog uppenbarligen illa vid sig av den urladdningen och blev konvalescent under lång tid efteråt. Hos Lutfi Kolgjini är han nu på god väg tillbaka till högsta eliten.
V75-följetongen Global Investmerit lyckades inte matcha Marshland i årsdebuten hemma på Färjestad trots en fin löpning. Kanske är det långsökt att han ska få revansch under de här premisserna, men man vet aldrig.
RYSAREN. Amour Ami har kommit tillbaka i fin författning i vinter. Behöver dock tur nu.
V75- 4
VINNARTIPSET. Inte lätt. Vi råkar vara förtjusta i Perfect Toll och finner ett bra tillfälle att haussa honom. Den under en period i höstas så galopplystne Halmstad-hästen har gjort tre felfria lopp i rad, vilket bådar gott. Senast på Solvalla såg han ut att mest vara ute för att få en genomkörare inför den här finalen. Gavs en fin resa, men fick ingen chans att spurta. Kan vara en frisk, lönsam 8 -10-oddsare.
MOTBUDEN. Goober har utmålats som ett jättelöfte och kan mycket väl så vara. Men vi tycker att hans svek en aning senast, när han spelad till 16 för 10 inte lyckades försvara sig i ledningen. Nog behövs väl skärpning här?
Beckman var stor i nederlaget som V75-tvåa på Bergsåker, då han gjorde sin sista start för Leif Witasp. Är nu efter försäljning hos Kari Lähdekorpi och utvecklingskurvan pekar nog även fortsättningsvis uppåt. Styrkan finns.
V75- 5
VINNARTIPSET. Vid första påseende behövs ett stort antal streck i det kombinerade sto-och lärlingsloppet, Vi prutar ned till bara två och börjar med Åke Svanstedts lyckade Norge-förvärv K.L.M.Prelong. Innan hon i augusti i fjol hamnade på Bjertorp hade hon en rad goda insatser i tuffa norska sällskap bakom sig. Bara ett par veckor innan flytten var hon exempelvis trea bakom de nu aktuella Tinita Love och Sweeet Case (se V75-1) på Biri.
V75- 6
VINNARTIPSET. Silverfinalen krävde nio (!) streck innan vi kände oss någorlunda trygga. Förordet till Oliver Twist, som nog kan skylla förra veckans V64-förlust på Solvalla på viss ringrost. När han dessutom tvingades öppna i underkant 1.09 första 500 för att nå ledningen var han dubbelt ursäktad. Finländaren bör ha gått framåt med det loppet och skulle han ta spets igen torde han bli svår att fånga in.
MOTBUDEN. Att Tiffany Brodda har dragit en nitlott spårmässigt är vi förstås medvetna om. Hennes sätt att ta ned Oliver Twist från "dödens" senast gör ändå streck nödvändigt.
Gills Abbe, som vann bronsfinalen i julas, har tagit klivet in i silverklassen utan respekt. Spåret avskräcker, givetvis, men i likhet med Tiffany Brodda går han ändå inte att undvara.
V75- 7
VINNARTIPSET. Vem vågar gå emot en segerstaplare som Baht Launcher?
Inte vi, i alla fall. Ska villigt erkänna att vi tidigare haft svårt att riktigt acceptera valackens storhet. Tio raka segrar har dock täppt igen truten på oss och det återstår bara att hylla en sådan effektivitet. Efter en avstickare till Oslo och ännu en övertygande seger är han tillbaka i akt och mening att ta sin femte V75-viktoria.
Konkurrensen är stenhård, men vi kan inte annat än ge Tap In-sonen en god chans.
MOTBUDEN. Notoriske galoppören Eliott Hall kan aldrig lämnas utanför segersnacket.
Han är, vill vi påstå, i grunden bättre än Baht Launcher. Men långtifrån lika pålitlig,
Jealous Broline har svarat för något av vinterns genombrott i V75.



Här hittar du mera travinformation http://travrankning.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar